Когато знанията попаднат в неподходящи ръце, могат да причинят много неприятности

Френски шансони, малко дъжд и много магия съпроводиха премиерата на дебютния роман на Даниела Богоева-Гюргакова

В столичният клуб „DaDa Cultural Bar“, на ул. „Георги Бенковски“  № 10, се състоя премиера на книгата „Огънят в мен“ от Даниела Богоева-Гюргакова.

Авторката на романа – Даниела Богоева-Гюргакова

Началото бе повече от впечатляващо. Пред очите на публиката, наброяваща около 100 души уменията на Златина Димитрова – магьосницата от „Корпус по бързо гърмене“ придобиха видими измерения благодарение на няколкото химични експеримента, които направи, а  самата Златина казва, че много често това, което не можем да разберем, ни се струва ужасно и страшно неразбираемо.

Малко след това талантливата журналистка и писателка Бела Чолакова представи впечатляващия дебютен роман „Огънят в мен,“ акцентирайки, че и той, като много други неща, които ни заобикалят, може да бъде прочетен по хиляди различни начини.

За магията, за писането на жанрова литература и за работата по първи роман – на въпросите на Бела Даниела Богоева-Гюргакова отговаряше честно и откровено, сякаш изричайки истинско предсказание – за една история, която не познава само доброто и злото и която напомня, че когато знанията попаднат в неподходящи ръце, могат да причинят много неприятности.

Златина Димитрова – магьосницата от “Корпус по бързо гърмене”

В „Огънят в мен“  –  завладяващия дебютен роман на Даниела Богоева-Гюргакова, почти всичко е автентично – от парижките улици и барове, през заклинанията и историите за вавилонски, шумерски и древноегипетски богове, та до ритуалите и съставките на магическите благовония. А измислицата… е, колко пък може да е измислена любовта между двама влюбени, които са готови да се изправят не само срещу целия свят, но и срещу онова, което се простира отвъд него?…

 

 

Снимки: Мариана Жижанова, Siela

 

Avatar

About Златка Вълканова

View all posts by Златка Вълканова →