Крепостта “Калето” ще приеме “Опера на върховете – Белоградчишки скали 2019”

Белоградчик ще бъде домакин за четвърта поредна година

Белоградчик ще бъде домакин за четвърта поредна година на летния оперен фестивал “Опера на върховете – Белоградчишки скали 2019”. Първото представление тази година е балета “Лебедово езеро” на Чайковски на 19 юли. Във фестивалната програма са предвидени още две балетни постановки “Дамата с камелиите” на 20 юли и “Кармина Бурана” на 21 юли. Седмица по-късно програмата продължава с оперните спектакли, на 26 юли – “Трубадур” на Верди, на 27 юли – “Кармен” от Бизе и на 28 юли – “Турандот” от Пучини. 
Миналата година за първи път в Белоградчик беше представен мюзикълът “Mamma Мia!”, който тази година ще се изиграе седем пъти – на 2, 3 и 4 август и на 8, 9, 10 и 11 август. Всички оперни и балетни постановки са с начало 20.00 часа. Репертоарният план на летния фестивал включва и пещерната фестивална импресия в три части “Богове, великани, джуджета, валкюри” по музика на Вагнер. Представленията ще се играят в пещерата “Магура” от 11.00 ч. на 26, 27 и 28 юли, както и от 1 до 4 и от 8 до 11 август. 
Очакваме от Софийската опера и балет да поискат тази година по-голяма сцена, а представленията ще се играят отново в крепостта “Калето” под скалите в Белоградчик, както всяка година, споделя Росен Младенов, зам.кмет на община Белоградчик.

Източник: БТА, снимка:Sofiapress

Avatar

About Златка Вълканова

View all posts by Златка Вълканова →