„Ангели в действие“ търсят финансиране, за да полетят

Документалният филм на режисьора Николай Михайлов разказва за състоянието на образованието в България и какво искаме да бъде то.
Липсата на уважение и подкрепа на учителите, нищожният престиж на професията, нарушената връзка между деца, родители и преподаватели и нуждата от нови методи, които да възпитават граждани, а не поданици са част от темите във филма „Ангели в действие“. Той разказва за онези силни изчезващи индивидуалисти, които дават летящ старт на своите възпитаници и ги вдъхновяват да постигат успехи на международно ниво, но често не получават признание за своите усилия, а младите умове, които са обучили, изтичат безвъзвратно в чужбина.


Трябва най-накрая да осъзнаем, че това, което от години не се случва в българското образование, касае всеки един от нас и че то е ценност, която услужливо сме делегирали на учителите и държавата, но това не ни носи търсеното спокойствие и просперитет. Позитивната промяна означава общи, постоянни и смислени усилия и точно това дискутират ангелите във филма – как да върнем престижа на професията и уважението към даскала, за да мотивираме младите да тръгнат по стъпките на своите вдъхновители. Ако не го направим сега, ни чака безрадостно бъдеще на невежество, а то излиза най-скъпо“, коментира Николай Михайлов.


Пълнометражният документален филм „Ангели в действие“ е на етап постпродукция и от днес започва да набира средства, за да бъде завършен. Crowdfunding кампанията предвижда разходи и за поетапното му разпространение в цялата страна. Повече информация за филма и как да направите дарение можете да намерите на страницата на кампанията в Indiegogo на адрес https://igg.me/at/angelsinaction.

Подкрепяйки кампанията за филма е първата стъпка, която можете да направите, за да ускорите диалога за реформа на българското образование. Ако виждате себе си като активна част от тази промяна, направете дарение или споделете линка на кампанията, за да можем да стигнем до края. Благодарим ви!“, пишат още организаторите.