Вечер с поезията на Любомир Чернев

На 23 ноември от 18:30 часа в клуб „Журналист” ще се проведе музикално-поетична вечер, празнуваща творчеството на поета Любомир Чернев.

Авторът има три стихосбирки. „Градска хроника” 1991 г., „Обещах да те намеря” 2015 г. и „За красотата” 2017 г.  

Започнах да пиша на 14, 15 годишна възраст и пишех много активно. Но след първата ми книга, години наред не бях писал нищо. Не мога да си обясня защо така се случи. През 2014 година отново ме удари музата и за една година написах втората книга. При мен писането е по-особен процес. Доста съм самокритичен и за това не мога на ден да пиша по четири, пет стихотворения,както други автори. Имам и стихотворения, които по тази причина не попадат в стихосбирките ми” споделя Любомир Чернев за Sofiapress.

Качество, не количество. За това и празничната вечер е под надслов „Нека да се съберем, приятели”. Паузите между стиховете ще бъдат запълнени от изпълненията на Кристина Александрова и Мария Радкова с акомпаниментите на Благовеста Ангелова. Участник ще бъде и Ивайло Диманов, журналист, писател и поет.

Вечерта е поверена на актрисата и журналист Галя Асенова, която ще бъде водещ на събитието. „Тя е изключително обаятелна. Когато бях за първи път на представяне, което тя води, останах без думи и се захласнах. Казах си „дано някой ден тя води и мое представяне”. Ето че това наистина се случва и съм много благодарен,” допълни още Любомир Чернев пред sofiapress.com.

One Comment on “Вечер с поезията на Любомир Чернев”

Comments are closed.