В Лапландия откриха ледников хотел “Game of Thrones”

Феновете на “Игра на тронове”, които отдавна са мечтали да посетят митичните си Седем кралства, могат да получат най-доброто преживяване на Вестерос благодарение на новия хотел в Лапландия, Финландия.
HBO Nordic (която, заедно със CNN, е собственост на Time Warner) се обедини с Lapland Hotels SnowVillage, за да построи хотел с тема “Игра на тронове”, направен от сняг и лед.
Разположен в курорта Kittilä, който е на 200 километра над арктическия кръг и на около 90 минути от Хелзинки, дестинацията се състои от 24 стаи, от които 10 са апартаменти за гости, пребиваващи през нощта.

Проектирани от професионални ледоскултели от цял свят, всяка стая разполага с ледена фигура, свързана с популярното телевизионно шоу, написано от книгата на Джордж Р. Мартин “песен за  огън и лед”, включваща зала за отдих за лица на Braavos и реплика на Желязния трон, охраняван от Грегор “Планината” Клеган.

Един лош Уайт Уокър, със сини осветени очи, е една от най-изявените скулптури, макар че е една доста опасна гледка, която да ви събуди, както и драконовият лед слайд.

Температурите достигат до 5 ° C, така че висококачествените спални чували са на разположение, за да топлят гостите, а на сутринта се предлагат и горещи напитки.
Въпреки че е препоръчително гостите да останат в хотела за максимум една нощ поради ледените условия, на разположение са топли дървени кабини, ако искат да удължат престоя си в SnowVillage.

Гостите също получават обиколка с екскурзовод в снежната градина, закуска на шведска маса в лоби-ресторанта и диплома за отбелязване на престоя им.
Пътуващите могат да резервират нощувка в снежния хотел или просто да направят еднодневна екскурзия до SnowVillage, която покрива площ от около 20 000 квадратни метра.
Селото е отворено за посетители ежедневно и разполага с кино, параклис, арктически бар, който сервира напитки, както и ресторант със замразени трапезарии и меню с пържоли от елени.

Kittilä е също така чудесно място за разглеждане на Северното сияние, а SnowVillage предлага сафари със снегоходи, където гостите могат да се опитат да хвърлят поглед върху природните феномени на Гренландия, както и дейности като ледени скулптури.
Входните разходи струват $ 18, а екскурзоводът е около $ 78 за група от 30 души. Стаите започват от 300 $.