Джим Кери и неговите политически карикатури

Джим Кери наскоро си спечели добра репутация, не само е нещо като актьор, но и като непосредствен политически художник и активист на Туитър.

Кери развива страст към живопистта през последните години и прекарва времето си далеч от светлината на прожекторите, за да се съсредоточи върху неговото изкуство, пише businessinsider.

Но през ноември новият стил на Кери стана ясен в Туитър.

Негова картина, изобразяваща бившия стратег на президента Тръмп, Стив Бенън, се  появи в Туитър на 10 ноември 2017 г., и изглежда създаде прецедент за изкуството, което  последва. Произведението изобразява лицето на Бонон с думата “глупак”, изписана върху него.

Същия ден Кери публикува картина на бившия кандидат на Републиканския Сенат Рой Мур. Подобно на “Банон”, лицето на Мур бе озаглавено “опасност”.

Кери редовно публикува рисунки оттогава и почти винаги се вдъхновява от настоящите политически събития. Неговият профил в Туитър е привлякъл близо 18 милиона последователи.

Този понеделник Кери развълнува платформата с изявлението си, че ще се оттегли за известно време. Това създаде впечатлението, че ще спре да публикува в Туитър. (Той вече бойкотира Фейсбук с аргумента, че социалната мрежа “се възползва от намесата на Русия в американските избори и все още не се прави достатъчно, за повторно предотвратяване).

Актьорът споделя, че за пръв път започва да рисува като начин да се справи с емоционални трудности. “Скицирах през цялото време, но не направих много картини”, казва той за Artprice.

“Внезапно, преди 6 години, когато се опитвах да излекувам разбитото си сърце, реших, че: може би ще рисувам. Когато наистина започнах да рисувам, станах толкова обсебен, че нямаше място да се придвижвам в дома си”, казва той и допълва: “Картините бяха навсякъде. Огледах се наоколо, беше наистина мрачна зима в Ню Йорк и беше толкова депресиращо. И мисля, че имах нужда от цвят”.

About simmona

qsdvbgnjm,

View all posts by simmona →