„Един джаз ден“ – еднодневен фестивал за деца и възрастни!

В необичайно горещия уикенд столичани ще имат възможност за разхлаждане с джаз! Музикалното събитие „Един джаз ден“ с млади таланти и популярни родни джазмени ще се проведе на 27 юни, неделя, на Лятната сцена в Борисовата градина, като началото е от 11.00 ч., а краят – на залез… Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата и любезното съдействие на Столична община. Медиен партньор е Jazz FM радио.

 

 

В уникалната по рода си инициатива ще се включат едни от най-популярните ни джаз изпълнители – музикантите от Бразз Асоциация, суингърите от Lindy Hop,  вокалистката Весела Морова, екзотичната изпълнителка на африкански танци Мария Коса,  перкусионистите Ямбадон и други, които ще застанат рамо до рамо с музикалните таланти от училище за певци D Stars. Те ще покажат, че джазът освен многопластов и сериозен е разнообразен и привлекателен жанр за всички възрасти.

 

Във впечатляващата целодневната програма на събитието ще вземат участие над 100 човека – любители и професионалисти, в рамките на четири концерта (три жанрово разделени и един гала), три работилници за музика и танц (скат, суинг, африкански ритми) изпълнения на живо от най-младите таланти и най-очакваните гости – обичаните джазмени от Бразз Асоциация.

 

Една от отличителните черти на „Един джаз ден” е, че обединява концертния формат с интерактивен модул – идеята е присъстващите не само да се запознаят с различните джаз течения и стилове, но и самите те активно да вземат участие в случващото се –  забавлявайки се, пеейки и танцувайки.

На сцената през целия ден ще бъдат музикантите:

 

Самуел Ефтимов – Пиано

Александър Логозаров – Китара

Даниеле Феббо – Контрабас

Атанас Попов – Ударни

Тодор Бакърджиев – Тромпет

Арнау Гарофе – Саксофон

Велислав Стоянов – Тромбон

 

„Най-съкровената ни цел, мисията ни от самото създаване на училище за певци D Stars, e широк кръг от хора да се запознаят отблизо с огромния творчески потенциал, който носят талантливите ни артисти на възраст от 7 до 44 години”, споделя Даниела Станкова, основател на певческата школа. „Надяваме се проектът да се превърне в традиция и ежегодно да обогатява музикалния живот на столицата”, допълни още тя. Училище за певци „D Stars” е създадено през 2005 г. от Даниела Станкова със задачата да открива и дава път за реализация на млади таланти в областта на музикално-певческото изкуство. През годините в школата са се обучавали стотици възпитаници от различни възрасти и с различен опит. Сред основните им цели е да обогатяват музикалния мироглед и познания на своите ученици, запознавайки ги с различни жанрове и стилове и давайки им възможност да работят с едни от най-добрите музиканти от българската сцена.

За безупречния звук на събитието ще се погрижат Милчо Кацаров и „Силвия мюзик”. Организатор е D Stars.

Марина Драгомирецкая и Весела Морова

 

ПРОГРАМА:

 11:00 – 12:15 – „Български джаз“ – концерт в почит към българските композитори, написали джаз пиеси, със специалното участие на музиканти от Брас Асоциация

12:30 – 13:30 – Работилница за африкански танци, ритми и култура с Мария Косса и музикантите от група Yambadon

13:45 – 14:45 – „Gipsy jazz“ – концерт, представящ стил в джаз музиката, известен още като цигански джаз

15:00 – 15:45 – Работилница – скат пеене с джаз певицата Весела Морова

16:00 – 17:00 – Работилница – суинг танци с Lindy hop Bulgaria

17:30 – 18:30 – „Swing jazz“ – концерт с любими суинг пиеси – „Ако няма суинг, няма смисъл“, със специалното участие на музиканти от Брас Асоциация и танцьорите от Lindy hop Bulgaria

19:00 – 20:30 – „Jazz night“ – концерт със селекция от най-доброто в джаза със специалното участие на музиканти от Брас Асоциация и танцьорите от Lindy hop Bulgaria

 

 

 

 

DStars онлайн

Web

https://d-stars.org/

Facebook

https://www.facebook.com/dstarsvocalschool/

Facebook събитие

https://www.facebook.com/events/466219721053185