Иван Гарелов представи книгата си „Неизпратени писма до Маргарита”

СВЕТСКО СЪБИТИЕ! ИВАН ГАРЕЛОВ СЪБРА ПОЛИТИЦИ И ЖУРНАЛИСТИ

На изискано парти в Музей-галерия „Анел” в София доайенът на журналистиката у нас Иван Гарелов представи книгата си „Неизпратени писма до Маргарита”. Важно е да се отбележи, че това е четвъртата му поред книга.

Естествено в залата присъстваше екипът на легендарното предаване „Панорама”, чиято емблема е именно Иван Гарелов. Тези, с които е работил, както и  актуалният водещ Бойко Василев.

 

„Има няколко нива в тази книга. От една страна, тя е спомен за професионалния ми път, но е насочена и към бъдещето, но най-вече към всекидневието, защото светът се намира в една опасна ситуация. Ние трябва да се научим да пазим това, което народите знаят един за друг, да не се оставим да бъдем манипулирани. В този смисъл, адресатът на тази книга са младите хора, които не помнят от екрана, но биха научили нещо от тази книга” – коментира журналистът.

 

 

От книгата ще разберем, че пристрастието на всеки журналист е пагубно за кариерата му, затова веруюто на Гарелов е винаги да дава различни гледни точки. Десетки фотоси илюстрират творческия и професионален път на известния журналист.

 

На събитието присъства президентът Румен Радев, който отбеляза: „Иван Гарелов успя да превърне „Панорама” не само в най-гледаното публицистично предаване, но и в своеобразна институция. Защото в трудните времена, когато нашата демокрация едва прохождаше, немалко политици сверяваха своя часовник със стрелките на Гарелов”.

Сред десетките журналисти, писатели, художници и музиканти бяха доц. Георги Лозанов, Венелина Гочева, Донка Стамболийска, Антон Радичев и др.

 

Фото: © Кирил Ханджиев