Катя Кремзер представя стихосбирката “Дланите на Господ” – 8 юни 2023, 18.00 ч., Български културен център

Българският културен център, Съюзът на българските писатели  и ИК „Персей“

Представят

ДЛАНИТЕ НА ГОСПОД

Поетична книга на Катя Кремзер

Художник: д-р Райна Дамяни

Авторски рецитал на Катя Кремзер

С участието на:

Д-р Анжела Димчева – рецензент и редактор

Пламен Тотев, управител на ИК „Персей“

Атанас Капралов – директор на НЛМ

Тео Буковски – член на УС на СБП

Водеща – Мая Панайотова

Дата: 08 юни (четвъртък) 2023, 18:00 ч.

Български културен център, ул. „Веслец“ № 13, София

 

Катя Кремзер дели живота и творчеството си между две държави – България и Австрия. По професия тя е инженер по електроника и магистър по бизнес администрация, непрекъснато съчетава професионалното поприще с призванията по рождение – поезията и музиката. Автор е на три стихосбирки „Среднощно ноктюрно“, „Обичам те, любов“, с редактор – Маргарита Петкова, издателство „Лъчезар Минчев“, 2015 г., „Пясъчна роза“, с редактор д-р Анжела Димчева, издателство „Персей“, 2017 г. Член е на Съюза на българските писатели и на Съюза на българските журналисти.

 

Участва активно в културния живот на българите във Виена, като работи и в областта на културната журналистика, за което е наградена с Грамота от Министерството на културата на Република България за принос в популяризирането на българската култура по света.

„За мен е много важно да помагам на хората, затова смятам, че всеки, който може да използва името, способностите и възможностите си би трябвало да работи в името на България и на българската култура. Журналистиката ме срещна с много известни творци – певци, художници, музиканти, писатели, артисти. Моят скромен принос е да популяризирам тяхното изкуство и изяви по света.“