Кой има интерес от индустрията с електронните спортове?

Електронните спортове се превърнаха във впечатлява фактор през последните години. Оказва се, че още през 90-те години компании като Nintendo са организирали турнири на конзоли и са търсили най-добрите играчи на определено заглавие. Имайки предвид, че всеки човек е опознал много добре състезателните страсти, но не всеки е роден за атлет, тогава на помощ идват електронните спортове.

Не трябва да се изненадваме от факта, че има достатъчно почитатели на тази индустрия, които винаги ще инвестират времето си в това хоби. Развитието на графичните процесори и подобряването на компютрите се оказа много сериозна точка, от която електронните спортове стартираха. Високоскоростният интернет успя да начертае пътищата и много скоро получихме точно това, от което имахме най-голяма нужда – създаването на електронен спорт.

Идеята обаче тук не изисква сериозни физически инвестиции, фокусът е насочен по-скоро към стратегията, мисленето, рефлексите и уменията. Никой няма да очаква от един играч да използва нещо по-различно от добрата мисъл и усета за игра. Ако смятате, че това не е спорт, тогава можем още сега да се откажем от шаха и други логически игри, които са успели да се наложат през годините.

Ако има една положителна черта тук, това е близостта между професионалистите и феновете. Повечето електронни атлети трябва да тренират и обикновено играят не само сред конкуренти, но и сред фенове. Близостта на този спорт с феновете е огромна и това създава връзка, която трудно бихме могли да забележим в друг спорт. Няма как да се засечете с любимите си футболисти на стадиона, защото те са много по-далече.

Във виртуалната среда обаче ще откриете достатъчно професионалисти, които с удоволствие ще изиграят поне един мач. След като установихме социалния фактор, трябва да отбележим, че редица спортни дисциплини биха искали да имат такава световна аудитория. Милиони фенове се включват в онлайн стрийма, могат да задават въпроси, да коментират, да бъдат част от събитието, при това от другия край на света.

И с подобни фактори е повече от нормално да се привлекат интереси. На първо време трябва да обърнем внимание на различните спонсори. Абсолютно всеки голям бранд е готов да финансира един играч, отбор или събитие. Някои компании осигуриха напитките, помещенията и техниката за стриймване на събитието.

Технологичните компании с удоволствие предоставят своите продукти както на професионалистите, така и на почитателите, които участват в разнообразни томбили. Като цяло финансирането е особено щедро и точно по тази причина можем да видим сериозни суми като наградни фондове.

Букмейкърите също имат сериозен интерес към този вид събития. С наличието на толкова почитатели е напълно нормално да видим как феновете искат да спечелят, залагайки именно на този вид спортни събития. Експертите от Nostrabet наблюдават засилен интерес от страна на букмейкърите и е очевидно, че с въвеждането на нови фукнционалности можем да видим как електронните спортове трупат сериозна публика. А и нека не забравяме, че това е единственото пространство, в което можем да видим как професионални спортисти влизат в директен двубой с електронните атлети. Последните месеци забелязахме виртуални състезания с играчите от Формула 1 и Nascar, срещу други състезателни майстори. Подобна колаборация не се е случвала преди, следователно можем да си отговорим така: всички имат интерес към електронните спортове и по всичко личи, че скоро няма да отмине.