Младият поп изпълнител и поет АЛЕКСАНДЪР ПЕТРОВ е финалист в „Гласът на България“

Двадесетгодишният Александър Петров, роден в гр. Добрич, понастоящем е студент по Медицина в Медицински университет – Варна. Носител е на множество награди от международни и национални  музикални и поетични конкурси. Младият поп изпълнител е възпитаник на вокалните педагози Елена Карабельова и доц. Алис Боварян. Лауреат на Голямата награда в област Изкуство за категория IХ-XII клас от Клуб 2020 на Фондация „Димитър Бербатов“. През 2016 година издава своята дебютна поетична книга „Следобедна усмивка“ с издател Славянската литературна и артистична академия.

Александър Петров

На полуфинала Александър изпълни песента „Реквием“ от репертоара на примата на българската популярна музика Лили Иванова, която докосна сърцата на зрителите и затвърди пътя му към финала. След оспорвано гласуване и изключително емоционален концерт на живо, публиката заяви своята подкрепа към певеца и безапелационно му осигури място на финала.

На 4.12 предстои заключителният етап на музикалния формат – финалът, в който зрителите на шоуто ще излъчат своя победител – носителя на титлата „Гласът на България“. Да подкрепим Александър в неговия устремен полет към победата!