„Моите мисли“ – нова изложба на Адам Фекете се открива в КИЦ на Р Северна Македония

На 24 февруари (четвъртък) 2022 в галерията на КИЦ на РСМ в София ще бъде открита изложбата „Моите мисли“ на младия унгаро-български художник – студент по живопис в Софийския университет, Адам Фекете. Посетителите са добре дошли за среща с автора между 16:00 и 19:00 часа.

Изложбата е съставена от двадесет досега непоказвани творби, създадени през последните 3 години. Авторът се вълнува от времето, в което живеем. Образи, чувства и мисли, всичко, което ни заобикаля, пъстрият свят на съвремието ни – вдъхновенията въпреки всичко – съпровождат мислите и намират своето решение върху платната. В цветовия размах, смелостта и пречупената реалност в абстрактните живописни и графични творби на младия художник откриваме свободата. „Когато рисувам, се чувствам свободен“ – Адам Фекете.

Младият творец е дълбоко свързан с инстинкта за свобода в творчеството си. Енергия и цветове, свободен дух и оригиналност се долавят в картините му. Оригинален по своему, вълнуващ и разказващ истории, вдъхновяващ и пъстър.

До завършване на средното си образование живее и учи в три европейски столици – София, Брюксел и Будапеща. Рисува с акрилни, текстилни и маслени бои, туш и перо, въглен, пастел, молив, тебешир, пясък… Прави керамика, изработва колажи, рисува стъкло, графика, батик с горещ восък. В Белгия се увлича и по рисуването на малки фигури – войници, офицери, коне, сгради, създава макети от различни исторически епохи.

Някои от рисунките на Адам Фекете са притежание на ценители в Германия, САЩ, Бразилия, Канада, Великобритания, Испания, Франция, Белгия, Холандия, Унгария, Русия, Австралия, Испания, България… Младият творец има грамоти, поздравителни писма, както и книга с отзиви от първите си изложби.

Адам Фекете има 18 самостоятелни изложби в България, Унгария и Белгия.