„Нощ на ангелите“ ще се проведе за втори път на 17 септември

Тази година благотворителната инициатива е в подкрепа на петгодишния Божидар, който е диагностициран с аутизъм

 Благотворителната инициатива „Нощ на ангелите“ ще се проведе за втора поредна година на 17 септември в Пловдив и други градове на страната. Тази година е в подкрепа на петгодишния Божидар, който е диагностициран с аутизъм, а семейството му се нуждае от 80 000 лева, за да се доближи до надеждата за нормален живот на детето си.

Инициативата събира отново заедно хората, водени от доброто и от стремежа да помагат в Деня на Вяра, Надежда и Любов. В нея се включват различни търговски обекти, които след това даряват част от оборота си, направен в „Нощ на ангелите“. В „Капана“ се организират още базари и други инициативи, които също подпомагат събирането на средства.

„Нощ на ангелите“ е едно събитие, чрез което искаме да покажем на всички, че можем, докато се забавляваме, да бъдем съпричастни и да помогнем“, казва единият от организаторите Евгени Ватев.

Миналата година инициативата успя да обедини Пловдив и да събере близо 70 000 лева за лечението на 34-годишния Ангел Краевски – баща на три деца, диагностициран с остра миелоидна левкемия. Съвсем скоро той се прибра вкъщи след едногодишно лечение в чужбина и вече е в ремисия.

„Това е едно доказателство, че хората са задружни и могат да си помагат. Доказателство, че когато хората са заедно, доброто се случва“, добавят още организаторите.

Призивът отново е в благотворителното събитие да се включат представители на бизнеса, творци и хора, които искат да помогнат.

Подробности за „Нощ на ангелите“ тук: https://bit.ly/2UDBcEw

Още за каузата тази година – лечението на Божидар, тук: https://bit.ly/3y3zSZh