Петзвездният хотел АНЕЛ – София, e финалист за Балканските Оскари 2021

Петзвездният хотел АНЕЛ е сред финалистите за Балканските туристически Оскари 2021 в категория Best Balkan Art Hotel, съобщава ВИП Комюникейшън.

Седмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2021 ще се състои на  02.12. 2020 г. от 20 ч. в  5-звездния столичен хотел Маринела.

 

АНЕЛ е разположен в сърцето на древна София – само на 300 м от археологическите разкопки, които разкриват няколко пласта цивилизационна култура – от епохата на тракийските серди, през древноримския град, добил световна известност чрез думите на император Константин „Сердика е моят Рим”, до средновековен Средец. Днес тази локация е предпочитана от туристи от цял свят, заради уникалните артефакти, които удивляват с мащаба и културната си значимост.

 

В синхрон с древността, а може би и като неин контрапункт, петзвездният АНЕЛ е единственият в света хотел-музей на съвременното изящното изкуство. Той разполага с повече от 500 оригинала – творби на видни български живописци и скулптори, разположени на всички нива: екстериор и интериор – фоайета, коридори, стаи и апартаменти, сервизни помещения, ресторанти, лоби бар, фитнес, басейн, конферентна зала. Сред знаковите за българското изкуство автори ще открием имената на Васил Стоилов, Дечко Узунов, Генко Генков, Димитър Казаков-Неров, акад. Светлин Русев, Тома Трифоновски, Емил Стойчев, Георги Божилов-Слона, Атанас Яранов, Павел Койчев, Вежди Рашидов, Крум Дамянов, Васка Емануилова и десетки други майстори, които изграждат артистичния дух на това сакрално място.

В нито един друг хотел в България и на Балканите не съществува толкова обширно и изискано пространство за събития, каквото е Музей-галерия „Анел”, разположена в сутерена под цялата сграда на хотела. Залата разполага с над 200 седящи места и в двете години на КОВИД изолацията не спря своята дейност, защото може да осигури необходимото пространство за дейности и сервиране, спазвайки задължителното отстояние. Колекцията от мащабни платна на Атанас Яранов, Димитър Казаков-Неров, акад. Светлин Русев, Николай Янакиев и др. майстори на четката внушават респект и вдъхновяват публиката, посещаваща културните прояви. Залата отговаря на всички модерни стандарти за озвучаване, осветление и дигиталност на сцената, а събитията включват:  временни изложби в специално допълнително пространство, мини концерти, премиери на книги и CD-албуми, кафе-театър, моноспектакли, инсталации, юбилейни тържества, ВИП конференции, семейни и бизнес партита, тиймбилдинг мероприятия на творчески и бизнес организации.

Тук изкуството диша на всяка крачка: личното пространство на всеки клиент е специално – без значение дали това е единична, двойна стая или студио – гостът се наслаждава на уют и релакс сред творби на видни художници; когато закусва в галерията или има персонална среща в лоби-бара, или обядва в ресторанта, до него греят багрите на великолепни платна, протягат се бронзовите ръце на пластиките, долитат ненатрапчивите мелодии от двата концертни рояла, с които разполагат Панорамният ресторант и Музей-галерия „Анел”.

За пълен релакс гостите не пропускат залите на „Анел спорт”: басейн и джакузи, финландска сауна, инфрачервена сауна, солна сауна, парна баня, както и различни видове масажи и терапии. Дискретна дневна светлина, дърво, камък и вода съжителстват с творбите на едни от най-ярките представители на българското изобразително изкуство.

А в Панорамния ресторант-градина природата е на почит! Гостите винаги се завръщат, впечатлени от перфектното обслужване, натуралните продукти, здравословната технология на приготвяне, изисканата обстановка. Защото тук е оазисът на изисканата храна и отбраните напитки, на спокойствието и радостта от живота! Или както е написал някога Омар Хайям:

„Познах по облик земно и свещено,

и низко в същина, и просветлено,

но въпреки това ви казвам аз:

от виното не срещнах по-блажено.”

 

Петзвездният хотел АНЕЛ е спасителен остров в сърцето на модерния град. Тук ще познаете не просто българското гостоприемство, а ще се докоснете до духовната аура на една нация, която свети с багрите на вечното изкуство.

АНЕЛ остава завинаги с вас, защото това е дворецът на приятелството.

 

Адрес: София, бул. „Тодор Александров” №14

Официален сайт: https://hotelanel.com/