„ПРОЧЕТИ СВЕТА!“ е мотото на 5-ото издание на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи

„Походът на книгите“ продължава – известни личности ще четат на децата пред НДК

Софийският международен литературен фестивал за деца и младежи е инициатива на Асоциация „Българска книга“, стартирала през 2018 г. Тази година ще се проведе в дните от 30 май до 5 юни в пространството пред НДК. Деца, родители и професионалисти, ангажирани с насърчаването на детското четене, ще могат да се срещнат със съвременни български и чуждестранни автори, да надникнат в кухнята на създаването на детските книги, да прекрачат отвъд буквите и да участват в срещата на литературата с други прояви на духа.

Ще се върнем във времето с историята на българската детска литература и ще усетим тенденциите, които чертаят нейното бъдеще. Малки и големи ще могат да се запознаят с творческия процес, преди една книга да заживее собствен живот в ръцете на читателя, ще научат как литературата не просто отразява промените в света, но и предизвиква хората да го променят, ще видят как можем да се научим да общуваме по-добре, да бъдем по-добри приятели и по-добри хора.

Откриването ще бъде на 30 май от 11:00 часа в пространството пред Националния дворец на културата, а кулминацията ще е 1 юни – Денят на детето, който ще бъде наситен с полезни дейности и приятни емоции за цялото семейство.

 

През цялото време ще има детска сцена, на която ще има десетки събития с осигурен превод на български език за участниците от международната програма. А в продължение на цяла седмица всеки ден от 11:00 часа хора на изкуството и културата ще четат нови книжки на децата – „Походът на книгите“ не просто продължава, а вече не може да бъде спрян!

 

 

 

Подробна програма по дни и часове: https://kids.literaryfest.org/ – programa 

 Следете събити​ето​ ТУК: https://fb.me/e/2BozS7fnZ

Схема на издателствата по шатри: https://www.abk.bg/news/view/342

Пролетен базар на книгата’2022: https://fb.me/e/20mgyLhBq

Асоциация “Българска книга” във Фейсбук: https://www.facebook.com/BulgarianBookAssociation