Серия от портрети представят едно различно тълкувание за дрехите

Фотографката Либи Оливър е очарована от силата на облеклото, с което се разкрива и закрива нашата самоличност и желания. Нейната портретна серия Soft Shells изследва тази тенденция за визуално представяне на личността ни чрез дрехи и аксесоари, като същевременно използва тези инструменти, за да прикрие нашите несигурности от външния свят.

За проекта си канадската фотографка, трупа всички дрехи, с които разполага, за да създаде снимки, които на пръв поглед изглежда като купища пране. Зрителят е убеден в присъствието на индивид чрез малки части на човешкото тяло, които са показани от разхвърляните купища блузи, шалове и панталони.

Това произтича от интереса ми към изкуствеността, визуалните отношения на властта и индексирането на човек чрез вещите му“, обяснява Оливър в изявление за проекта. “Чрез тази серия имам за цел да изследвам точката на напрежение между индивидуалността на човека и личната ми манипулация на естетиката. Soft Shells говори за уязвимостта на хората, доверието, силата и контролните връзки на визуалното тълкуване. “