Френски дизайнер умело съчетава изобразително изкуство и висша мода

Привличането на приказен свят към живота се оказва изключително трудна задача за повечето от нас, но има хора, които имат силата да обединяват света на фантазията и действителността.

Това най-често е умение на творците, благодарение на техните артистични таланти и изключителни умения. Една от тях е френският дизайер Силви Факон, чиито рокли са със сигурност предназначени да предизвикат приказни фантазии.

Не за първи път сме свидетели на това как дизайнерите използват неконвенционален материал като плат, за да създадат едни от най-забележителните рокли в света на модата. Досега научихме, че роклята може да включва всичко, от ежедневните вещи до рециклираните материали, но Силви Факон определено е използвал необичайни материали в дизайнерството.

Нейните рокли могат да бъдат наредени до най-неортодоксалните рокли, създавани някога.

Истинските художници и дизайнери, между които е и Силви Факон, очевидно притежават много специални умения и винаги знаят как да изненадат своите почитатели. Този път Факон с помощта на дизайнера на костюми Морган Е. Гросдеманд шие няколко красиво детайлни вечерни рокли, като използва нестандартни материали като  стари книги.

Факон съчетава майсторски изобразително изкуство с бляскавия свят на висшата мода. Резултатът от умната комбинация  е създаването на детайлните ѝ рокли, които не само имат силата да изтъкват красотата на различни обикновени предмети, но и да служат като разказвачи, които ги разграничават от всяка друга вечерна рокля.

Литературните ентусиасти със сигурност ще харесат роклята на с висулки, изработени от бодлите на стари книги. За направата на една рокля за нужни около 250 часа тежка работа, но всички усилия изглеждат оправдани, когато човек види крайния продукт.