Веско Стамболов, пиано в ГХГ Варна

Пианистът Веско Стамболов изпълнява наскоро издадени опуси в „Късния Владигеров“. ММФ „Варненско лято“ представя впечатляващ клавирен проект на един успешен варненец на 20 юли в Градската художествена галерия

В чест на 120 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров Международният музикален фестивал „Варненско лято“ дава възможност на морската публика да чуе един забележителен проект. „Късният Владигеров“ ще прозвучи в изпълнение на пианиста Веско Стамболов на 20 юли в Градската художествена галерия от 19 ч. С този концерт фестивалът продължава и линията да връща на родна сцена наши успешни музиканти и да почита великите в българската музика, какъвто е Владигеров – един от създателите на първия български фестивал.
Пианист с усет и трайни интереси към предизвикателни музикални проекти, Веско Стамболов вече има адмирациите на критика и публика за „Късният Владигеров“, сега и варненската публика ще има възможност да чуе проекта.

Музикантът вече е доказал своя талант с многобройни Бахови концерти във Виена, Нюрнберг, Истанбул, на фестивалите в Афленц , Маон и Сюдадела. Реализира първото в България интегрално изпълнение на 8-те концерта на Бах за соло клавир и оркестър, както и на останалите концерти за 2, 3 и 4 клавира и оркестър. Репертоарът му включва над 36 концерта за пиано и оркестър, между тях двата на Шопен, и още на Шуман, Григ, Чайковски. От 2012 г. пианистът живее в Барселона, където е професор по камерна музика и пиано в Консерватория „Лисеу“.