Лига „Краси” за елита в конния спорт

Възражда се интересът към конния спорт – участниците в Лига „Краси” се състезават за награден фонд от над 37 000 лв.

Днес и утре Конната база в Царацово ще бъде домакин на първата квалификация за “Лига “Краси”. Най-очакваната конна надпревара ще събере най-добрите в този спорт у нас. Втората квалификация е планирана в началото на месец юни, а финалът ще е на 28-и и 29-и септември.

Бизнесменът Димитър Консулов сподели, че идеята за Лига „Краси” се родила след изключителния успех на проведените през миналата година турнири „Краси” и „Хисар”, които събраха най-добрите състезатели и повече от 3000 зрители на конна база “Фригопан”, край Пловдив. Тази година, ръководената от  Димитър Консулов, Фабрика за майонеза „Краси” празнува 25-годишен юбилей и това ще е едно от събитията, с които лидерът на пазара на майонеза у нас отбелязва своя четвъртвековен юбилей. ”Светът не е само футбол и спортът не се изчерпва с него. Важно е в България да развиваме и конния спорт, не бива да забравяме, че общуването с коня променя душата! Не случайно се казва, че лош човек не може да бъде добър ездач! Да спечелиш доверието и да подчиниш това интелигентно и грациозно животно не е лесно, изисква се смелост, дисциплина, отговорност, внимание и ред други качества, които този спорт възпитава. Нека в България да има повече състезатели, носители на такива качества, нека да има повече почитатели на този красив и аристократичен спорт!”, каза създателят на Лига „Краси” Димитър Консулов.

Лига “Краси” включва два квалификационни етапа и финал. За купата имат право да се състезават участниците от всичките 4 кръга и влезли в класацията за финал. 

Avatar

About Златка Вълканова

View all posts by Златка Вълканова →