Литературен конкурс “Пурпурно перо” 2019

Голямата награда е курс по творческо писане в Лондон

Ежегодният литературен конкурс на Ротари и Ротаракт София-Витоша „Пурпурно перо”  2019 се провежда на национално ниво за осма поредна година. Досега конкурсът се провеждаше с деца от 8-и до 12-и клас, но тази година го разделяме на две възрастови групи – от 14 до 17 години и от 18 до 30 години. Всяка от групите ще се състезава в три категории – стихотворение, кратък разказ и есе. Имате право на избор на една от три, посочени от нас теми.

Благодарение на приятелите от Rotaract club Canary Wharf голямата награда за втората възрастова група е курс по творческо писане в Лондон.

* Eдно от условията за участие в конкурса ще бъде мотивационно писмо на английски език, с което да демонстрирате желанието си и нивото на знание на езика.

* Всички участници от горната възрастова група, ако не са подали мотивационно писмо на английски език, ще участват с творбата си в конкурса, но няма да могат да се борят за наградата – курс по творческо писане в Лондон.

Произведенията и от двете възрастови групи трябва да се изпратят до 12 май 2019 г. придружени с мотивационно пимо, като се попълва и анкетната форма за вашата група.

За въпроси можете да се свържете на адрес: [email protected]

* Темите тази година са следните:

1. Заради една мечта

2. Щастието – път или крайна цел

3. Когато си на дъното на пъкъла,

            Когато си най-тъжен, най-злочест,

            от парещите въглени на мъката

            си направи сам стълба и излез.

  Дамян Дамянов

 

Източник: Организаторите

Avatar

About Златка Вълканова

View all posts by Златка Вълканова →