Миниaтюрни фигурки в света на големите

Бразилският фотограф Ренан Виана доказва, че дори малките излети могат да се превърнат в големи приключения. С нищо повече от камерата си, шепа фигурки от малки играчки и диво въображение, Виана магически превръща малката обстановка в такава с по-голям живот.

Като част от настоящия си проект  ,,Смалявам хора”, Виана поставя малки пластични герои на места, които варират от слънчеви пътеки и пясъчни плажове до тротоарни локви и метростанции. След това документира приключенията и дейностите си, за да ги персонифицира и да изследва “какво е да си толкова малък в тази ситуация”.

Фотографът се вдъхновява да твори миниатюрни фотографии през 2014 г., когато си закупува пакет забавни малки фигури от антикварен магазин. След нова боя и дребни поправки старинните фигури изглеждат толкова нови, че  се превръщат в малките приятели за пътуване на Виана.  “Миниатюрните фигури са мои другари, когато откривам и изследвам нови места. Нося със себе си няколко в малка кутия и когато изляза на разходка ги подреждам в различни сцени”, казва той в блога си.

Днес Ренан Виана продължава този странен проект, публикувайки изображенията си в сайтове. В допълнение към местата на открито, Виана използва също храна, цветя и други ежедневни предмети като причудливи допълнения.

 

 
 
 
Мариела Петкова