Момичетата от “BOND” с юбилеен концерт в София и Пловдив

Световният феномен ще гастролира на 26-и и 27-и март

По случай 20-годишния юбилей на “BOND”  в състав: Таня Дейвис (първа цигулка), Еос Чатър (втора цигулка), Елспет Хенсън (виола) и Гай-И Уестерхоф (чело), ще пристигнат в България по покана на ZAPP Entertainment, и ще представят кросоувър спектакъл, подготвен специално за ключовата годишнина, в който е събрано всичко най-добро от великолепното им творчество.

Първата спирка от мини турнето на сексапилните музикантки, реализирали многомилионни продажби, у нас е София на 26 март, в зала 1 на НДК от 20:00 часа. Ден по-късно, на 27 март, талантливите красавици ще зарадват и жителите на тазгодишната Европейска столица на културата Пловдив, които избраха зала С.И.Л.А. от 19:00 часа.

От раждането на групата BOND  през 2000 г., те привличат огромно внимание върху себе си, заради нечуваните до този момент интерпретации на класическа музика, примесена със съвременна поп и денсмузика. Оттогава те се превръщат в емблема и пионери на кросоувър течението. С реализирани милиони продажби BONDси спечелват титлата на най-успешния и добре продаван струнен квартет за всички времена.

Момичетата от “BOND”

За 20-годишната си кариера момичетата изковават и зашеметяващите 56 платинени и 15 златни диска в световен мащаб (включително във Великобритания, САЩ, Австралия, Япония, Белгия, Франция, Унгария, Италия,Швеция, Хонг Конг, Индонезия, Малайзия, Сингапур, Корея, Тайван, Тайланд, Колумбия, Мексико, Нова Зеландия, Канада, Австрия, Чехия, Гърция, Норвегия,Португалия, Швейцария, Филипините и Чили).

Музиката на BOND е част от знакови филмови саундтраци като иконичната британска екшън-комедия “Джони Инглиш” с Роуън Аткинсън, където изиграват и самите себе си, както и “XXX State Of The Union” със Самюъл Джаксън,Уилям Дефо и Айс Кюб.

Свирили са на сцената на Наградите на MTV, “Америка търси талант”,”Великобритания търси талант” и много други, както и на редица световни спортни събития – през 2012 момичетата взимат участие в закриващата церемония на Олимпийските игри в Лондон.

Емблематични за историята на съвременната музика остават и изявите им на места като египетските пирамиди в Гиза и на “Уол Стрийт” в Ню Йорк.

Билети за концертите на BOND в София на 26 март, и в Пловдив на 27 март вече могат да се открият в мрежата на “Ивентим” – България в цялата страна, както и на билетни каси на НДК. Тези за концерта в Пловдив  ще се предлагат на цени от 35 до 60 лева.


Източник: СтолицаБГ, Снимки: Facebook

Avatar

About Златка Вълканова

View all posts by Златка Вълканова →