НА 1 АПРИЛ: ПАМЕТНИК НА БОЙКО БОРИСОВ

На 1 април, деня на шегата, площад „Гарибалди“ осъмна с паметник на Бойко Борисов.

Монументът, който е със светещи очи и тонколона, от която звучи микс от любимата песен на премиера с негови популярни реплики, остана на площада само за 2 часа, след което нейния автор Андрей Врабчев го демонтира и прибра в ателието си. Като причина той подчертава, че нищо в София не стои дълго. „Може би това оправдава девиза на София „Расте, но не старее“, изтъкна той.

В дясната си ръка Борисов държи ножица, а в лявата три книги, една от които с надпис БКП. Паметникът е с височна 3 метра и тежи 40 килограма.

Авторът споделя, че монументът е изработен преди 3 години, но смята че е уцелил точното време за представянето му.  Направен е от стъклопласт като това не е случайно. Врабчев е избрал този материал, защото е лесен за работа и отговаря на целта на идеята му- да изрази състоянието на нашето време, в което се употребяват некачествени материали.

„Идеята беше да представя нашето време, което ще произвете история и ще бъде история. Бойко Борисов просто е личността, която най-добре обслужва моята идея, защото е разпознаваем и бъдейки три пъти премиер- със сигурност е записал своето име в историята“, каза авторът.

Паметникът предизвика бурни реакции в социалните мрежи. Самият Бойко Борисов се пошегува с него, пишейки във Фейсбук профила си „Честит първи април“.

„Радостен съм,че го е направил. Това е една добра реакция, по-добре да се усмихнеш. Не знам дали ще се замисли, може би трябва да изслуша някое мое интервю.“

Снимка: БГНЕС
Магдалена Митева

About Магдалена Митева

View all posts by Магдалена Митева →