На първи юни сме в душата на квартала!

За седми пореден път “Капана” фестивал превръща автентичния пловдивски квартал в независимо място за музика, литература, кино и занаяти!

От днес до 3 юни из павираните улици може да се потопите в лабиринт от удоволствия и атракции. Истинско блаженство за всеки инди фен са двете сцени с музика, независимото кино и многобройните магазинчета с плочи и ръчно изработени чаровни нешица.

Програмата е толкова пълна, че трудно може да се смогне с всичко!

Тазгодишното издание разполага с цели четири сцени, които вече очакват своите 18 прични да ни накарат да се пораздвижим и над 120 работилници за хенд мейд творене. Организаторите този път наблягат здраво на литературата и независимото кино. Освен всичко, ще се радваме на дигитални инсталации и разчупени решения в четенето на поезия.

Представяме ви малко по-подробно какво да очаквате през следващите няколко дни, оставаме на вас да си изберете къде из изрисуваните с графити улички ще се изгубите!

По традиция “Капана” фестивал набляга на силното музикално присъствие.

На голямата сцена “Ядрото” всичко започва с хип – хоп сетове и безпогрешния ритъм на DJ Гена и безкомпромисните рими на Жлъч. След като градусът е вдигнат и телата вече се разчупват, на сцената ще ни разтърси хип – хоп сензацията Galvyn. Втората вечер се настройваме към Soul&Jazz ритъм с холандските джаз експериментатори Tin Man & Тhe Telephone от Холандия и соул/хип – хоп дуото  James&Black. Последната нощ вибрираме със звученето на трип – хопа и още инди експерименти. Изкачването тръгва от лиричните We singing colors от Румъния, покачва се с Σtella от Атина, Гърция и стига върха си с космическите Bluba Lu от София.

Това далече не е всичко, все пак има още една сцена – Staropramen. Там феновете на рока ще могат да разбият с Grimaze, Riffeljack и Hidden in the basement. За първи път в България идват 4 Question и забележителните Microphones, които предшестват кулуминацията в лицето на P.I.F. За финал в неделя изживяването ще бъде сътворено от звуците на Secondary, Jimmy`s band и Blues Traffic.

Както споменахме, литературната програмата няма да включва стандартно четене. За деня на детето ще има множество мини интерактивни пърформанси, а в събота организаторите подготвят нестандартно поднесена поезия и проза на млади поети. Те ще ни бъдат поднесени в съчетание с музика и театър. Думите ще се миксират и на лууп стейшън.

В духа на детския празник може да погледаме филми, режисирани от деца за деца. Какво по-готино от това да видиш колко креативни могат да бъдат хлапетата? Освен това се предвижда и прожектиране на документални филми за младите и успели в световен мащаб българи.

Ще има още и цял куп спортни занимания, игри и работилнички и какво ли още не!

Какво друго ни остава, освен да потегляме към града на тепетата и да се отдадем на малко артистична хипстария?

@facebook
Екатерина Ангелова

About Екатерина Ангелова

View all posts by Екатерина Ангелова →