Нацистки сувенири се разпространяват по сергии в Слънчев бряг

Снимка: Тheuglytruth.wordpress.com

 

Нацистки сувенири се разпространяват по сергии в Слънчев бряг

Сувенири с лика на Хитлер се продават заедно с картички и надуваеми предмети в любимата лятна дестинация Слънчев бряг, съобщава британска информационна агенция.

Слънчев бряг е най-предпочитаният курорт за всички британци, които търсят безкрайни забавления и евтин алкохол. Напоследък обаче редовните посетители стават свидетели на неприятно явление.

Чаши и тениски с лицето на Адолф Хитлер, както и мечове, гравирани със свастики, са често срещан продукт в курорта, възмущават се младежи от Обединеното кралство.  

Първите, които роптаят срещу предметите с обидно съдържание са израелски туристи. За отварачките, магнитите и чашите със свастики е съобщено на българския посланик. Българските власти са се заели да вземат спешни мерки срещу продажбата на отвращаващите дреболии.

Георги Георгиев – заместник-министър на външните работи твърди, че става въпрос за проява на расова, религиозна и етническа нетърпимост, както и на антисемитизъм.

Той подчертава, че съществуването и разпространението на подобни предмети подкопава авторитета на България и нанася огромна вреда на репутацията й като благоприятна туристическа дестинация. Сувенирите отблъскват потенциални посетители на страната от цял свят.

Източник: TheSun.co.uk

Holidaymakers/Instagram (The SUN)

Източник: TheSun.co.uk

Мартина Самарова

About Мартина Самарова

Мартина Самарова е възпитаник на Пловдивски университет "Паисий Хилендарски". Там тя придобива бакалавърска степен по "Английска филология". През 2013 година кара специализация в Университет Лофбъро (University of Loughborough), Англия. В момента изучава магистратура "Виртуална култура" в Софийски университет "Свети Климент Охридски". Интересите й са в следните области: журналистика, литература, графичен дизайн и култура.

View all posts by Мартина Самарова →