Надпреварата в Националния конкурс “Най-зелените компании в България” 2019 е в разгара си

На 7 юни 2019 г. ще се проведе официалната церемония за връчване на Зелените оскари в 14 основни и 12 допълнителни категории

Националният конкурс “Най-зелените компании в България” се провежда за девета година и отличава най-отговорните бизнеси, общини, неправителствени организации и личности.

Желаещите да кандидатстват могат да подадат своите заявки на сайта: green.b2bmedia.bg.

Кои ще са победителите тази година ще определи престижното жури. На 7 юни 2019 г. ще се проведе официалната церемония за връчване на наградите в 14 основни и 12 допълнителни категории.

Организаторите на конкурса от b2bMedia ще отличат също и “Зелена личност”, “Зелено перо” и “Зелена медия”.

Призовете тази година са допълнени с нови категории като зелен офис, зелена иновация, проект или идея. Проучването е уникално за България, като отчита постигането на “зелени” цели и социално-отговорни стратегии. Надпреварата е подходяща за компании, които имат инвестиции и самоинициират действия и каузи за по–здравословна среда.

Традиционно сред отличените ще бъдат и журналисти, чиито материали са били свързани с темите на конкурса. Публикациите или репортажите може да са насочени към пряко към опазването на околната среда или към подобряване на икономиката на страната за повече устойчивост. Може да са свързани с личен пример за популяризиране на зелената идея или да разнищват проблеми, свързани с нарушения на законодателството за опазване на природното богатство, разследвания по повод на еко-нарушения, както и вдъхновяващи примери за по-устойчиво развитие на бизнеса.

Специално жури, съставено с председател Надя Маринова, гл. редактор на B2B Media, д-р Марина Стефанова, директор „Устойчиво развитие“ към Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, Катя Димитрова, председател на Българската асоциация на ПР агенциите, изявен ПР експерт и много други социално отговорни личности ще избират победителите, като се водят от стриктни критерии. 9-те основни критерии и личната оценка на журито са с еднаква тежест, което прави надпреварата още по-оспорвана.

 Отново и в това издание ще бъде връчено специалното отличие „Зелена личност”, с което организаторите поощряват индивидуалните усилия. То беше присъдено за първи път през 2012 година. Наградата е единствената, която се връчва след гласуване изцяло онлайн. Номинираните можете да видите сайта: green.b2bmedia.bg.

През 2018 г. по зеления килим минаха 33 призьори с устойчиви идеи, проекти и постижения.

През 2019 г. официалната церемония по награждаването на отличилите се компании, общини, личности и неправителствени организации ще се проведе на 7 юни 2019 г. от 19.00 ч. в Best Western Premier Sofia Airport Hotel.

 

Източник:Организаторите

Avatar

About Златка Вълканова

View all posts by Златка Вълканова →