National Geographic обяви конкурс за фотограф на годината

Не може да отречем усета за фотография, който някои хора притежават. Той не е резултат само на качествените фотоапарати и компютърни програми. Едни от най-добрите и внушителни фотографии са били на кориците на списание National Geographic. Всяка година научно-популярното списание организира редица конкурси за фотография, в които могат да се изявят майстори и любители на въпросното изкуство.

Ето, че предстои пътуващите фотографи да отбележат конкурса за фотограф на годината на National Geographic Travel 2018. В момента тече приемането на записи. Фотографи от цял ​​свят се стремят да представят изображения, които “разказват историята на местата и моментите, които вдъхновяват другите да изследват нашия свят”. Победителят ще получи голямата награда от 10 000 щатски долари и отличието на National Geographic Travel за фотограф на годината.

Миналата година Серджо Тапиро Веласко получи голямата награда за невероятната си снимка на изригването на вулкана Колима в Мексико и досега има наистина обещаващи ранни фотографии в тазгодишното състезание. В трите категории – Градовете, Хората и Природата фотографите пътуват и използват своят талант, за да запечатат духа и енергията на международните местоположения.

Сред участниците са и вече познати лица като Матия Пасарини, популярен с това, че документира коренните племена по света. Фотографите трябва да влязат в конкурса до 31 май 2018 г., без да се ограничава броя на снимките, които могат да представят. В допълнителни две категории ще бъдат обявени двама победители, които ще получат по  2,500 долара.

mymodernmet.com

Мариела Петкова