Непоказвани картини на Димитър Казаков – Нерон ще бъдат представени в галерия “Стил”

На 21 март, сряда, от 18:30 ч. в галерия „Стил“ ще бъде откриването на „Самотният император“, изложба на Димитър Казаков-Нерон с куратор Светлин Гугов. Гост на откриването ще бъде Калин Николов – близък приятел и познавач на творчеството на Димитър Казаков.

Галеристът Светлин Гугов, приканва всеки, който има интерес към изобразителното изкуство изобщо, да разгледа изложбата. Според него тя включва творби, достойни за музей. Много от тях непоказвани до този момент и събирани лично от куратора за предстоящото събитие. Цените на картините ще бъдат фиксирани и обявени на ценови лист.

Но кураторът изтъква, че те не са най-важното. Той споделя виждането, че изкуството, особено на българските класици, заслужава да бъде достъпно за средностатистическия гражданин и трябва да се превърне в приоритет на държавата.

А какви са пътищата, по които може да стане това, и има ли пазар за изкуство в България  – четете в цялото интервю с г-н Светлин Гугов, което скоро ще бъде публикувано в страницата на sofiapress.com.

В предстоящия материал ще прочетете повече за фалшификати, колекционери, изкуството по време на Социализма, българското изкуство на фона на световното и други теми.

 

Comments are closed.