5 забележителности в ОАЕ, които да посетим

След като отпадна визовият режим за пътуване до Обединените арабски емирства, посещението на екзотичната държава е все по-лесно и достъпно. Представяме ви някои от основните забележителности, които можете да посетите и изпитате невероятни преживявания по време на престоя си.

Светът на Ферари в Абу Даби

Тематичен парк Светът на Ферари е едно от многото фантастични места в Абу Даби – столицата на ОАЕ. Паркът, който е първият и единствен по рода си в света, предлага забавления за посетители от всички възрасти. Светът на Ферари разказва по вълнуващ начин историята на Ферари  като в комплекса са разположени повече от 20 образователни и зашеметяващи обиколки и атракции, магазини и автентична италианска кухня. Под огромния емблематичен червен покрив се намира „Формула Росса“ – най-бързото в света влакче в увеселителен парк, което достига скорост от 240 км/ч. „Флайинг ейсис“  пък е най-високото влакче в света, като най-високата точка на маршрута му е на разстояние 52 метра от земята. Друга атракция е галерия „Ферари“ – най-големият шоурум на „Ферари“ в света извън Моранело, с интерактивен дисплей, показващ моделите на Ферари от 1947 г. до днес.

Летящата чашка в Дубай

Атракцията е предназначена да бъде една от дестинациите на Дубай, където могат да се направят най-добрите снимки. Съоръжението се вдига до височината на 12-етажна сграда и предлага великолепни панорамни гледки към плажа, палмата Джумейра и небостъргачите на Марината. Въртяща се платформа дава възможност както да се заснемат невероятни пейзажи с най-уникалните фонове в града, така и да се консумира освежаваща напитка и/или лека закуска, докато се човек се наслаждава на едно от най-мултисензорните преживявания на Дубай.

Рамката на Дубай

Рамката на Дубай е забележителност, разположена в парка Забеел – на границата между новата и старата част на Дубай. Огромната структура е с форма на рамка на картина. Конструкцията е покрита със златен цвят, а ефектът се подсилва и от огледала по дължината на пилоните. Замисълът е от едната страна да „видите“ миналото, а от другата настоящето. Структурата е висока 150 метра, докато „мостът“ свързващ двете вертикални части е дълъг 93 метра, който е предназначен точно за любителите на красиви пейзажи. Рамката на Дубай е особено атрактивна след залез слънце, когато е красиво осветена в различни цветове според темата на деня.

Градината на чудесата в Дубай

Градината на чудесата е най-впечатляващата и голяма градина в света с приблизително 45 милиона цветя, разположени на 72 кв. км площ. Някои от растенията, посадени в Дубайската градина, никога преди не са били отглеждани в района на Персийския залив. Градината включва в себе си разнообразие от цветя, най-популярни сред които са петуниите и невенът. Интересното е, че цветята са засадени така, че да образуват различни форми, предмети и литературни герои. Флоралните мотиви се сменят всеки сезон, така че завърналите се посетители да изпитат напълно ново изживяване. Дубай се стреми да привлече милиони туристи всяка година, като голяма част от тях изкушава с цветните градини.

Автор: Ивета Димитрова
Фотограф: Здравко Алабинов