„Обичай ме навеки“ – поетичен дебют на Виктория Милчева

Актрисата-журналист – с международно отличие в конкурс за Европоезия в Париж

В навечерието на пролетта и на деня на поезията в Галерия-книжарница „София прес“ беше представена стихосбирката „Обичай ме навеки“ на актрисата-журналист Виктория Милчева, илюстрирана от художника-сюрреалист Евгени Йорданов. Почитатели на поезията бяха дошли от Добрич, Пазарджик и Видин.

Виктория Милчева

Интересът към младата поетеса Виктория Милчева е разбираем, не само защото е актриса, журналистка и  ПР,  а защото тя е пряка потомка на видни българи като поетите Иван Милчев и Крася Титянова, на възрожденския просветител Георги Богданов – ученик на Йоаким Груев и деец на просветното движение през Възраждането. Член на Конфедерацията на българските писатели, зам.-председател на дружество „Меридиани“ в Съюза на българските журналисти Виктория Милчева дейно участва в организацията и пиара на много арт събития, нейни стихове са публикувани в редица сборници, като през март получи поетично признание и грамота в Париж, откъдето получи поредно международно отличие в поетичния конкурс за Европоезия в две категории за стихотворението ѝ  „С целувка нежна глътка вино да отпием“.

На събитието присъстваше и литературният критик и писател Николай Пеняшки от Добрич, с който Виктория подготвя няколко проекта тази година за деца и възрастни.

Актрисата Лили Филипова и художника- сюрреалист Евгени Йорданов  представят книгата

Актрисата Лили Филипова, изиграла емблематични роли на театралната сцена и член на Съюз на независимите писатели, представи стихове на поетесата, които трогнаха до сълзи нейния малък син Антон, който не се сдържа и благодари на майка си пред всички присъстващи за творбите, които му е посветила. Емоционална, прочувствена и затрогваща, презентацията на книгата „Обичай ме навеки“ стана възможна благодарение на издателство „Виделина“ което наред с многото философски, научни и исторически книги, реши да подкрепи, да издаде и да подаде ръка в творческия дебют на Виктория Милчева – пример и ново лице на съвременното ни изкуство.

 От понеделник /25 март/ книгата на Виктория Милчева „Обичай ме навеки“ ще бъде пусната в продажба на книжния пазар.

Avatar

About Златка Вълканова

View all posts by Златка Вълканова →