От Австрия с любов- музеят “Джеймс Бонд” отваря врати на планински връх в Алпите

“The 007 Elements” отваря в заснежената обстановка на филма “Спектър”, излязъл през 2015г.

Музеят, посветен на Джеймс Бонд ще бъде отворен следващият месец в подходяща авантюристична обстановка. Разположен на планински връх в Австрийските Алпи, “The 007 Elements” ще се издига близо 33 000 фута над морското равнище, в планината Gaislachkogl и ще е достъпен чрез кабинков лифт.

Новият музей се намира близо до ресторанта “Ice Q”, който се появи през 2015 година във филма за Бонд, “Спектър”, като медицинска клиника.  След като бъде завършена, сградата с площ 14 хил. кв. м , дело на архитекта Йохан Обермосър ще предлага невероятна гледка от Тиролските долини.

 

 

Това е автентичното местоположение на филма “, на върха на планината, 3000 метра във въздуха“, съобщава Нейл Калоу, директор на творческия проект и художествен директор на последните четири филма “Бонд” в CNN Travel.  Той добави, че мястото е близо до сърцето на създателя на филма Ян Флеминг.  “Много от преживяванията в ранния живот на Флеминг са се случили именно в Австрийските Алпи. Когато пишеше книгите, той няколко пъти поставяше героя Джеймс Бонд в тези места, които отлично помнеше отпреди”, казва Калоу.

Музеят ще представи редица потапящи, интерактивни и образователни инсталации, които разкриват как са направени филмите. Докато те се фокусират предимно върху “Спектър”, сниман приблизително скоро, музеят също така ще представи експонати на останалите 24 филми за Бонд.

Нашата цел е да разкажем историята на създаване на филмите 007 по ултрамодерен, емоционален и ангажиращ начин.”, съобщава Калоу в изявление. “Искаме да използваме това невероятно място, за да поставим нашите гости в обкръжението на Бонд и да съживим историите по уникален и незабравим начин.

Задачата на музея е да акцентира върху интерактивността и следователно няма да има плакати или снимки. Посетителите ще могат да видят самолетът от филма “Спектър”, за който архитектите са проектирали огромен люк на покрива.

artnet

Константина Костова

About Константина Костова

View all posts by Константина Костова →

One Comment on “От Австрия с любов- музеят “Джеймс Бонд” отваря врати на планински връх в Алпите”

Comments are closed.