Откривателствата продължават!

Веселина Филипова представя новата си книга с пътеписи

На 3 юли т.г. в Галерия-книжарница „София прес, ул. „Славянска” № 29 ще бъде представена книгата на Веселина Филипова „Винени пътешествия в България” на издателство „БГ книга”.

В двуезичната и богата на цветни илюстрации книга с пътеписи „ВИНЕНИ ПЪТЕШЕСТВИЯ“ на Веселина Филипова ( автор на „Италия – земя с душа“ и на сборника „ХХ години Международен Джаз Фестивал Банско“) читателят е поканен да съпреживее вълнуващи откривателства по пътищата на България.

Заедно ще посетим новите български изби. Ще се докоснем до магията на божествените елексири, създавани през вековете с древни ритуали, а днес – със съвременни „свещенодействия“. Ще чуем истински истории из лозята, разказани от винари, които осъществяват мечтите си – правят омайни напитки от „сълзите на царкиня“. Ще обходим култови места в родината – манастири, тракийски гробници, средновековни крепости, древни олтари. Ще дегустираме забравени кулинарни вкусотии, все още живи в някои краища на страната. Няма да пропуснем и да тропнем хорце на празника на Трифон Зарезан.

Очаква ви едно опияняващо, необикновено и вдъхновяващо пътуване из винарните на България!

Avatar

About Златка Вълканова

View all posts by Златка Вълканова →