Поли Паскова изпълни НДК с народна музика и веселие

Фолклорната звезда Поли Паскова направи спектакъл в три части – „Аз съм, Българийо, твоя дъщеря“. Събитието се състоя  на 21 март в зала 1 на НДК и беше добро начало на пролетното равноденствие.
Не само  природата се събуди за нов живот, но и присъстващите се събудиха  за да тропнат  не едно българско хоро. 

Концерт – спектакълът се проведе в три части. Първата включваше песни от всички области на България. Втората протече под съпровода на музикантите от оркестър Уникат и гостуващи инструменталисти от Македония. На сцената се качи и сръбската легенда Аце Илич, звезда на Гранд Продъкшън, който покани българската певица за дует в Сърбия. Той отложи концерт в Чикаго, за да пее с  любимката си в НДК.
Третата част представи най-силните песни от репертоара на Поли. Специални гости на концерт-спектакъла бяха колегите на Поли Паскова – Николай Славеев, Здравко Мандаджиев и  Росица Пейчева.

Наред с концерта, Поли представи  16-ия си самостоятелен албум „Изпращам ти ангели“, по едноимената песен, подарена от авторката Росица Узунова.

Всички песни на Поли бяха придружени с безупречни и силно въздействащи хореографии на ансамбъл “Чинари”. Танцьорите допринесоха до голяма степен за стойността на спектакъла. Особено на шопските и македонски мелодии, освен с чудни народни носии, те грееха с жизнеността си. Песните на Поли Паскова и талантливите хореографи накараха публиката да заиграе и пее с тях.

Веднъж завило се хорото, то става по-голямо и по-голямо. Сякаш дни наред са чакали да дойдат и да отпуснат българското си сърце под съпровода на народна музика, изпята от Поли Паскова.  Интересното и радостното да се отбележи бе, че сред хората имаше и много деца, които непринудено се забавляваха. Това е поредният знак, че българският фолклор има място в сърцата на всички поколения.

Певицата откри своя концерт – спектакъл „Аз съм, Българийо, твоя дъщеря“ с думите: ,,Ние, всички сме синове и дъщери първо на земята, на родителите си и на Родината!” Фолклорната звезда нарече себе си “посланик” на Отечеството, който чрез гласа си и фолклорното  творчество носи радост на българите. Според Поли “сакралната сила” на българския фолклор е да “съхрани и опази” нашия дух и култура.

Благодарности и поздравления за успешния концерт отправиха редица души, сред които и деца.
Изразиха ги от големи кошници с цветя до детската рисунка със сърце, която трогна певицата.

Мариела Петкова