„Принудено и непринудено” – нова книга на Александър Гочев

 Писателят ни представя политически очерци, статии и памфлети за днешния ден на света

“Принудено и непринудено“ е новата книга на българския писател, живеещ в САЩ, Александър Гочев.

 И докато Александър Гочев бе познат с драматургичните си произведения (през миналата година излезе сборник с пиеси „Далечни светлини“), сега ни представя политически очерци, публицистични статии и памфлети за днешния ден на света, за Pax Americana, за последиците от глобализацията, неолиберализма и постмодернизма,  за демокрацията с човешко лице, за лъжите и фалшификациите в историографията, за хибридната война… Въздействащи с разностранната информираност и богатата ерудиция на автора са и публицистичните студии и статии, посветени на образованието, науката и културата. „За културата няма граници – без корени няма култура – без култура няма нация“, твърди Гочев и убедително защитава своята теза.

Писателят Александър Гочев

Авторът на „Принудено и непринудено“ живее и работи в САЩ от 1985 г., сега е експерт по теоретична химия и физика в най-голямата агенция за научна информация в света (Chemical Abstract Service – Columbus, Ohio). Александър Гочев е член на СБП, на българския ПЕН клуб, на американския ПЕН център и на American Chemical Society. И докато Александър Гочев бе познат с драматургичните си произведения (през миналата година излезе сборник с пиеси „Далечни светлини“), сега ни представя политически очерци, публицистични статии и памфлети за днешния ден на света, за Pax Americana, за последиците от глобализацията, неолиберализма и постмодернизма,  за демокрацията с човешко лице, за лъжите и фалшификациите в историографията, за хибридната война… Въздействащи с разностранната информираност и богатата ерудиция на автора са и публицистичните студии и статии, посветени на образованието, науката и културата. „За културата няма граници – без корени няма култура – без култура няма нация“, твърди Гочев и убедително защитава своята теза.

Книгата на Александър Гочев ще бъде представена днес в присъствието на автор в ресторант „Астор-Магически театър“,  от 18.00 ч. ,София, бул. „Черни връх“ 29 .

Avatar

About Златка Вълканова

View all posts by Златка Вълканова →