София е домакин на международния форум [email protected]

Снимка: forum-klyuch.info

На 14 октомври Интер Експо Център София ще бъде домакин на международния Форум [email protected] – специално издание на Форум КЛЮЧ, една от най-популярните български мотивационни конференции. Участието в събитието, което започва в 11:00 ч. в Интер Експо Център, е напълно безплатно след предварителна регистрация на адрес www.forum-klyuch.info.

За пръв път в историята на Форума, традиционно посветен на комуникацията на вдъхновяващи идеи и каузи с обществено значение, на сцената му освен български презентатори, ще стъпят и чуждестранни говорители – експерти от Цюрих, Берн и Копенхаген.

Между тях е Даниел Бохслер, политолог, посветил последните 15 години от живота си в изследване на гражданската активност в страните от Югоизточна Европа. Той ще предизвика участниците във Форума, търсейки със своята презентация отговор на въпроса „Възможно ли е силно общество без активно участие на гражданите?“.

Естествоизпитателят Никола Шьоненбергер, стъпвайки на своя обширен опит на изследовател и активист по отношение на политиките за околна среда, ще докаже задължителната взаимосвързаност между пълноценното общество и опазването на природата.

Възможно ли е социалното предприемачество и защо е важно дори най- маргинализираните групи да получават възможности за развитие – това са част от големите въпроси, които ще постави пред участниците във Форума Надя Райноне, швейцарски експерт в сферата на социалните иновации със сериозен принос към развитието на предприемаческата среда в Швейцария.

Българската „следа“ във Форум [email protected] ще остави Саша Безуханова, основател на платформата Move.bg и мрежата за иновации Edit.bg. Основният фокус на нейната презентация е бъдещето на гражданското общество в България.

След презентационната част четиримата говорители ще участват в дискусионен панел с модератор журналистът Пролет Велкова, в който ще може да се включи и всеки от очакваните на Форум [email protected] над 200 участници.

ГОВОРИТЕЛИТЕ НА ФОРУМ [email protected]

САША БЕЗУХАНОВА

Основател на Move.bg, говорител на Форум [email protected]

Саша Безуханова е старши изпълнителен директор, бизнес ангел и филантроп с 20 годишен управленски опит в HP и широк обществен принос. Дългият списък от бизнес и обществени успехи на Саша през годините включва позиционирането на България като ИТ център от световно значение, подпомагане на предприемаческата култура и подкрепата й на жените в бизнеса в България и на европейско ниво. През 2013 г. тя напуска професионалната си кариера и се посвещава на подкрепа на социалния просперитет чрез иновации, образование и сътрудничество. Саша е основател на MOVE.BG – непартийна платформа за сътрудничествo в намирането на устойчиви решения за държавата, икономиката и обществото чрез иновация,
участие и съвместна работа. Тя създава и EDIT.BG – отворена мрежа за дигитални иновации. Тя
основава годишната награда Entrepregirl, подпомагаща младите жени да развиват
предприемачески идеи в бизнеса. Саша е председател на бордовете на Български център за жените в технологиите, Технически университет в София и Българското училище за политика. Саша е обявена за „Дигитална жена на Европа“ за 2013 г. и е един от 100-те предизвикатели в Нова Европа 100 за 2015 г.

ДАНИЕЛ БОХСЛЕР

Политолог, говорител на Форум [email protected]

Като политолог Даниел Бохслер се занимава по-специално със
страните, които са в преход към демокрация и с предизвикателството за установяване на демокрация в страни с
мултикултурни общества. Голяма част от неговата изследователска работа са посветени на Юго/Източна Европа.
Той е живял, работил и пътувал в региона през последните 15 години, говорейки няколко езика от местните. Има докторска степен от Женевския университет, работи в Централноевропейския университет в Будапеща, доцент е в университета в Копенхаген, както и асистент в университета в Цюрих.

Д-Р НИКОЛА ШЬОНЕНБЕРГ

Естествоизпитател, говорител на Форум [email protected]

Доктор Никола Шьоненбергер е естествоизпитател,
специализирал в областта на ботаниката и растителната
генетика. Той има солиден опит в опазването на
биологичното разнообразие и генетичните ресурси,
както и оценката на риска от генетично модифицирани
организми, инвазивни чужди видове и тяхното
управление. Работи активно като изследовател и е член на няколко правителствени панели и комисии по биоразнообразие, управление на природните ресурси и биологична безопасност. Член е и на борда на швейцарските неправителствени организации, работещи в областта на екологията и е активист по отношение на политиките за околната среда. В момента е консултант и член на борда на Innovabridge, нестопанска швейцарска консултантска организация, ангажирана с иновативни решения в областта на международното устойчиво развитие.

НАДЯ РЕНОН

Социален предприемач, говорител на Форум [email protected]

След като завършва обучението си в областта на бизнес администрацията и кариерата си в голяма корпорация в областта на финансите, Надя работи в StartUp компания за изграждане на връзки с инвеститори. Благодарение на силното си желание да допринесе за обществото и околната среда, тя се присъединява към екипа на Фондация SEIF – швейцарска компания, която предлага нефинансова и финансова подкрепа на социални предприятия и се ангажира да укрепи екосистемата на социални иновации. В качеството си на Ръководител на проекта целта на Надя е да подпомогне социалните предприемачи да съчетаят професионализма на корпоративния свят и динамиката на StartUp компаниите с нов, по- подпомагащ и всеобхватен начин за правене на бизнес.