Свети Валентин или колко струва любовта

Вече сме в месеца на любовта. 14 февруари ще дойде изведнъж и все  повече хора се суетят какво да подарят на своята половинка. Дали сантиментът или тежестта на парите да надделее ?

Типични подаръци за Свети Валентин са плюшени мечета, червени рози, вино и бонбони- като от романтичен филм.  Но розите трябва да са 100, плюшеното мече гигантско и само тези два жеста изхабяват половин заплата. Какво пък? Любовта не се измерва в пари, а в броя пъти, които  ти спират дъха…  Само, че сметките, които не можем да си платим (заради февруарските харчове) също рязко ни спират дъха!

Няма нищо лошо да покажем на нашия спътник в живота,  че го обичаме и сме готови да хвърлим купища пари, но не е ли по-добре подаръкът да казва: “Познавам те”!

Да, никоя жена няма да откаже цветя и бонбони, но това вече е изтъркано като постелката пред входната врата, особено за двойките с дълго минало. Ето защо както мъжете, така и жените трябва да се стараят да изненaдат половинката с нещо специално и само за нея.

Дамите могат подарят билет за футболен мач, ако мъжът до тях е запалянко. Могат също да подарят гравиран ключодържател за колата, защо не и еротичен танц.
Мъжете пък могат да подарят готварски курс на любимата, стига тя да не го приеме като намек за лоши кулинарни умения.  Добра инвестиция на парите би била и  карта за латино танци, където да разпалите любовта в ритъма на страстна салса или аржентинско танго.
Билети за концерт на любими изпълнители или това, от което никой няма да се откаже – спа масаж и терапия.
В тези напрегнати дни масажът за релакс е едно от най-разумните вложения на парите за вас и за този до вас.

Нека да не се проявявме като скъперници в празника на любовта, но все пак нека това не ни разори съвсем, защото в противен случай ще трябва се храним с любов на закуска, обяд и вечеря.

Наскоро Премиерът Бойко Борисов съобщи, че в държавната хазна са постъпили повече пари от изминалата година и можем да си позволим повече лукс. Така, че скъпи влюбени, харчете смело. И отговорно. Не само за големи, но и за значими неща!

Мариела Петкова