Световното първенство по фойерверки в град Панагюрище започва на 17 май

За седма поредна година Панагюрище ще бъде домакин на Световно първенство по фойерверки. Тази година жителите на града ще могат да се любуват на спектакъла на 17,18 и 19 май.

Първото издание е през 2013 г. и от тогава както и тази година по традиция организатор и финансиращ събитието е Община Панагюрище, а съорганизатор е местната фирма, най-добрите инженери на цветя и форми в небето, професионалистите от „Огнена хризантема“.

Началото на шоу-програмата и през трита дни ще бъде поставено в 20:00 и ще се състои на площад “20-ти април”.
Участници в тазгодишното издание на първенството са Норвегия (победителите от миналогодишното издание), Литва и Крим.

Подгряващата заря, която е извън състезателната програма, ще бъде изпълнена от панагюрската фирма „Огнена хризантема“ ЕООД. Община Панагюрище отново ще организира богата концертна програма във всяка една от вечерите както следва:

Откриването на 17 май петък ще започне с концерт на Мария Илиева и рок група “Slippers”. Следва подгряващи фойерверки на „Огнена хризантема“ ЕООД- гр. Панагюрище в 21:45. Кулминацията ще настъпи с фойерверки свободен стил на отбор номер №1 Крим, като освен това отборът ще представи и пиро-музикално шоу. Вечерта ще закрият отново група Slippers.

За събота, 18 май, програмата е същата като е предвиден концерт на група Скандау и Тита. След което отборът на Норвегия ще представи фойерверки и пиро-музикално шоу. Спектакълът ще завърши с изпълнението на група „Лунапарк“.

На финалния ден в неделя, 19 май, ще се представи отборът на Латвия. Подгряващи изпълнители ще бъдат Йоанна Димитрова и Pavel&Venci Venc. След представянето на отбора специално жури ще гласува и ще обяви победител. Планирано е награждаването да стане около 22:30, а Световното първенство по фойерверки ще приключи с изпълнението на рок група „Sevi”.

Магдалена Митева

About Магдалена Митева

View all posts by Магдалена Митева →