Мащабно мебелно изложение представя мебели от цялата страна

От 24 до 28 април в Интер Експо Център ще се проведе Светът на мебелите. Това е единственото специализирано изложение в страната, което събира на едно място разнообразие от интелигентни и модерни решения за дома, офиса и семейния хотел.

Освен платформа за продукти за съвременното ежедневие, съчетаващи качество, функционалност и стил, събитието е своеобразен форум за срещи и генериране на нови идеи в областта на интериорния дизайн, вътрешната архитектура и обзавеждането. За успешните контакти и развитието на изложението спомага както мащабът и многообразието, така и фактът, че 90 процента от фирмите, предлагащи своите мебелни изделия, аксесоари и интериорен текстил, са български. Изложението се организира от Интер Експо Център и Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост (БКДМП).

В рамките на пет дни Светът на мебелите ще представи на посетителите широка гама от продукти, допринасящи за комфорта, характера и по-добрата организация на помещенията. Модерните технологии и стил позволяват различни комбинации, съчетаване на елементи и конструкции, съобразени с индивидуалния вкус и нуждите на потребителя. В изложбените зали на Интер Експо Център всеки ще има възможност да намери най-подходящата мебел за своя уют и спокойствие, както и нови идеи и вдъхновение за облагородяване на обитаваната среда. Светът на мебелите предлага корпусна и тапицирана мебел, матраци и подматрачни рамки, маси и столове, офис обзавеждане, градински мебели, аксесоари, текстил, осветителни тела и други.

Паралелно с богатата гама от предложения за интериора, събитието ще осигури на посетителите съпътстваща програма и различни акценти. Българската група за дизайн ЧЕРГА ще представи най-новите си проекти, редом до демонстрации на възможностите за 3D проектиране и сканиране, както и дискусия, озаглавена Designer Talks. Дебат на тема дизайн ще организират още от Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост със съдействието на списание Идеален дом.

На официална церемония ще бъдат наградени победителите в конкурса Къща на годината, а по традиция ще се проведе и съревнованието за Българска мебел на годината, в което родни производители демонстрират креативност, предприемчивост и стил. Експертно жури от утвърдени дизайнери и архитекти ще отговаря за оценяването на номинираните продукти, а своето мнение за победител във вота на публиката ще може да даде и всеки посетител. Гласувалите ще участват в жребий за пет ваучера на стойност 500 лв.

В съпътстващата програма ще бъде организирана и „Надпревара за знания“, която има за цел да бъдат обменяни знания между ученици и студенти чрез практически методи на обучение. Ще бъде организиран и очакваният конкурс за детска рисунка – „Моят дом мечта“, а Лесотехническият университет ще организира кампания за раздаване на декоративни растения.

За улеснение на собствениците и представителите на мебелни магазини и студия Интер Експо Център и БКДМП отново организирaт Hosted buyers program, с което се дава възможност за създаване на нови контакти и провеждане на B2B срещи. Програмата е свързана с покриването на разходи за самолетни билети и настаняване и е насочена към чуждестранните посетители.

В дните от 24 до 28 април ще се проведе и специализираното изложение Техномебел, представящо продукти от дървообработващата и мебелна промишленост, както и многофункционални уреди за вграждане от ново поколение. Участие в Светът на мебелите и Техномебел взимат над 180 компании от Германия, Гърция, Италия, Македония, Полша, Румъния, Португалия, Сърбия, Турция и Украйна. Събитията се разполагат на 14 500 кв. м изложбена площ и посрещат повече от 11 000 посетители.