Активистите от Destructive Creation реновираха 150 пейки

Анонимните артисти от Destructive Creation до момента имат обновени 150 пейки, само за няколко месеца, в различни градове на страната. Правят го, защото така искат – водени от своя граждански дълг и желанието да живеем в по-красива среда.

Те реновират пейки в междублоковите пространства на София, Пловдив и други населени места. Пред БНР споделят, че 10 са в квартал “Борово”, “Стрелбище” и “Левски”. В “Дружба-1” са около 20-30. В “Хаджи Димитър” има 10-20. Начинът, по който си избират кои пейки да реновират е като обикалят с колата по малките улички и видят място с пейки, проверяват дали са здрави, а ако има счупени просто слизат и ги оправят.

Първата им акция с пейки е от 2013 година, като тогава са “откраднали” 10 пейки от църквата “Св. Седмочисленици”, закарали са ги в тяхната работилница, където са ги преобразили, след което са ги върнали на мястото, откъдето са ги взели. След като са видели, че хората много се зарадвали на начина, по който изглеждат пейките, са направили цяла инициатива, която е кръстена “Сервиз за пейки” и така са започнали да обикалят и поправят пейки между блоковете. 50 от пейките са поръчани от софтуерна компания, която е искала момчетата да направят пейки в градовете, в които имат офиси – София, Пловдив, Варна и Бурас.

Последната им инициатива е свързана с водата в Перник. В рамките на няколко часа те са напълнили 200 туби с минерална вода и са я закарали на хората в града.

 

 

 

 

Автор: Мария Георгиева