“Арфата разказва” за втори път в “Перото”

След успеха на проекта “Арфата разказва”, който през 2019-а изпълни до краен предел литературния клуб “Перото”, тази година той има своето продължение на 22 януари от 19 ч. На сцената ще чуем арфистките Кохар Андонян и Илияна Селимска. Освен изпълнения на класически арфи, във втория концерт ще бъдат включени и келтски арфи, които в последните години са изключително популярни. Отличават се с нежна, подобна на съвременната арфа звучност, но по-тихо и с типичното за Ирландия звучене.

В програмата са предвидени изпълнения, които  обхващат едни от най-стойностните произведения за арфа: Б. Андрес – La Gimblette; традиционни ирландски пиеси; А. Ортис – “Habanera Gris”, “Merengue Rojo” и др.

Арфистките са възпитанички на Националната музикална академия “Проф. Панчо Владигеров”, с много концерти зад гърба си, на родната и международната сцена.

Билети за концерта може да бъдат купени на касите на Билетния център на НДК, онлайн на tickets.ndk.bg и на място, час преди събитието, на цена от 12 лв., научи ДУМА от Николета Николова.

 

 

 

 

duma.bg