Време е за киберпънк! Да подкрепим ShadowDance #1

 

Много обичаме проекти, които са смели. Обичаме фентъзи и научна фантастика. Обичаме хора, които не се страхуват да покажат нещо различно на българския пазар. Обичаме ShadowDance! Но първо да отговорим на класическия въпрос – кои са те и за какво се борят?

Здравейте! Ние сме онлайн списание ShadowDance, а това е нашият първи голям проект за печатно издание и то е посветено именно на киберпънка. Влагаме близо двадесетгодишния си опит в обмислянето, изследването и живеенето на фантастика, за да ви предложим над 200 страници с висококачествен цветен печат, на които ще нищим темата нашироко и надълбоко.

Това, което ще получите от нас, със сигурност не е правено досега по родните земи, а рядко се прави и по света. Ще ви разкажем и покажем много за този жанр и ще се опитаме да отговорим на въпроса: Защо, ако киберпънкът не съществува като литературно движение от вече почти 30 години, неговите образи и тревоги все още ни вълнуват и продължават да намират нови форми в колективното въображение?

Заинтригувахме ли те? Ако си почитател на жанра, сме сигурни, че е така. Добрата новина (защото все пак ние работим за добрите новини!) е, че колегите ни от ShadowDance само за няколко дни изминаха половината път до целта си и сме сигурни, че идеята им ще се превърне в реалност. Ето какво сподели с нас Жоро Пенчев, една от движещите сили зад проекта:

Успехът на проекта би означавал възможност за изработване на последващи тематични броеве на тема фантастика. По довършването на настоящия киберпънк брой се работи с пълна пара, а ние сме все по-въодушевени от обема, съдържанието и вида му! Предполагам, че споделяме идеята, че такива издания имат потенциала да зададат нови хоризонти в полето на фантастиката и популярната култура у дома. Ще видим резултата от тази първа ключова стъпка до края на годината.

Ние подкрепяме ShadowDance, защото тяхната платформа винаги е била глътка свеж въздух за нърдските ни души. Ревюта на книги, мнения за филми, сериали, аниме. Различни събития и конкурси. ShadowDance от години са важна част от българската фентъзи общност, хора, които работят с хъс и влагат сърце, душа и много време, за да доставят качествено съдържание на всички нас. Точно по тази причина те приканваме да се включиш с дарение ТУК. Нека заедно докажем, че в България има място за подобно смело начинание. Аз съм готова за ShadowDance #1: Киберпънк, а ти?

 

 

Автор: Десислава Иванова