ВТОРА ДАТА ФСБ с първи клубен концерт в България 4 април 2020 SOFIA LIVE CLUB

 ВТОРА ДАТА

ФСБ с първи клубен концерт в България

4 април 2020

SOFIA LIVE CLUB

 

След огромния интерес и бързо разпродадената дата за първия клубен концерт на група ФСБ, Sofia Live Club обявява втора дата – 4 април!

 

ФСБ – легендарните рок музиканти се събират за първи клубен концерт след повече от 40 години творческа дейност. Датите са 3 и 4  април, а мястото SOFIA LIVE CLUB.

 

Единствената българска група с награда “Грами” ще се качи на сцената на най-добрия клуб за музика на живо у нас. Поканата е отправена от Sofia Live Club, а двата концерта ексклузивни и дълго чакани. Билетите са в продажба в мрежата на eventim.bg и са в ограничен брой.

 

ФСБ е създадена през 1975 година от трима музиканти, току-що завършили Музикалната академия и поели по пътя на своите музикални идеи и мечти. Румен Бояджиев – синтесайзъри и вокал, Константин Це

ков – клавишни и вокал и Александър Бахаров – бас китара и вокал, са пионерите на прогресив рока в България, оставили ярка следа в популярната музикална култура у нас. През 1979 година триото става квинтет с привличането на Иван Лечев – китара и цигулка и Петър Славов – барабани и се превръща в символ на висок професионализъм и в най-атрактивната българска концертна група, следвана възторжено от вече четири поколения почитатели.

 

След многобройни издадени сингли и албуми, хиляди концерти, участия в световни рок фестивали, рок клубове, филми и музикални програми, музиката на ФСБ звучи все така актуално, не губи своята значимост и послание.

 

През годините музикантите получават много престижни музикални награди, които продължават да доказват твърдението, че са все така “Високо, високо, високо” … През 1990 година получават и статуетката на наградите “Грами” ( съвместно с Хосе Фелисиано ).

 

Днес, отново трио, Румен Бояджиев, Константин Цеков и Иван Лечев триумфират на концертната сцена със своя неподражаем музикален почерк.

“ Всеки трябва да прави това, което може най-добре. Ние можем да създаваме музика, да я изпълняваме пред хората, които имат необходимост от “глътка въздух” и духовност. И това правим! Рокът е един от гласовете на истината, неподправен и честен. Така ние спазваме обществения договор за споделените ценности и се радваме на чистата енергия, която нашата публика ни връща!”

 

Концертите в SOFIA LIVE CLUB ще задоволят жаждата за музиката, която бе създавана назад във времето, но продължава да звучи все така вдъхновяващо и магично.

 

Билетите са в продажба в мрежата на eventim.bg и билетните каси на цена 50 лева. Билети на място няма да се продават. Събитието е без резервации и се препоръчва по-ранното пристигане в клуба!

Image result for ВТОРА ДАТА ФСБ с първи клубен концерт в България 4 април 2020 SOFIA LIVE CLUB"