Галерия “Финес” открива изложба озаглавена “Стъклена любов” на художничката Мая Цанкова.

На 05.12.2019г. от 19:00 часа галерия “Финес” открива изложба озаглавена “Стъклена любов” на художничката Мая Цанкова.
Мая Цанкова е завършила през 1996г. Националната Художествена Гимназия за изящни изкуства “Илия Петров”, с ръководител Димитър Стефанов. През 2002г. завършва специалност “Изкуство на книгата” при проф.Румен Скорчев във Великотърновския Университет “Св.Св. Кирил и Методий”. От години се занимава с интериорен дизайн.

Експозицията, която галерия “Финес” открива на 05.12.2019г. от 19:00 часа включва над 40 живописни творби, подготвени специално за тази изложба в уникална смесена техника.

Мая Цанкова изследва в картините си състояния на човешката фигура, породени от различни преживявания, в динамиката на заобикалящата ни среда.

Невероятно чуствителна, емоционална и ранима като човек, Мая Цанкова неслучайно озаглавява своята изложба “Стъклена любов”. В творбите си тя изследва и расъждава за крехкостта на човешките отношения за силата на любовта, като основен източник на житейско вдъхновение, за това колко важно е да успеем да съхраним добротата и вярата в сърцата си, въпреки преходността на всекидневието. Една елегантна, красива и нежна експозиция каквато е и самата художничка.

Заповядайте, нека заедно да почустваме силата на любовтта, красотата и женствеността с прекрасните женски тела и розоберачки на Мая Цанкова! Да полетим заедно в мечтите си с нейните прекрасни птици.
Очакваме Ви!

 

Снимка на Галерия Финес.

One Comment on “Галерия “Финес” открива изложба озаглавена “Стъклена любов” на художничката Мая Цанкова.”

Comments are closed.