Джаз китаристът Jonathan Kreisberg с концерт на 13 ноември в София

На 13 ноември, сряда, Sofia Live Club има удоволствието да посрещне на своята сцена невероятния китарист Jonathan Kreisberg. Музикантът гостува в страната ни за първи път със своя квартет!

Джонатан Крайсбърг е един от най-влиятелните и завладяващи джаз китаристи на нашето време. Композитор и изпълнител, американецът бързо си спечелва фенове по цял свят, благодарение на безграничен мелодизъм, чувство за хармония и неподражаем стил. Постоянно обикаля света с групи музиканти и записва дори с едни от най-добрите в тази сфера, а именно легендарния д-р Лони Смит, който казва “ Джонатан е страстен музикант, със страхотна визия и постоянно се стреми към иновации!”.

Джонатан Крайсбърг е роден в Ню Йорк. Започва да свири на китара на десетгодишна възраст, след като се премества със семейството си в Маями. На 16 години е приет в The New World School Of Arts. След дипломирането си започва да свири в безброй джаз проекти по цял свят, както и да си партнира с големи имена от музикалната сцена – Dr. Lonnie Smith, Lee Konitz, Joe Locke, Stefano Dibatista, Ari Hoenig, Joel Frahm, Don Friedman, Greg Tardy, Donald Edwards, Jane Monheit & Yosvany Terry.

Към днешна дата Крайсбърг има издадени 5 CD-та. Свирил е заедно и с New World Symphony под ръководството на Майкъл Тилсън Томас. Уважаван преподавател е и пример за десетки музиканти от младото поколение, които смело следват примера му. През 2017-та издава и първата си книга с композиции.

Днес отново е на турне в Европа и за пореден път ще обедини публиката с дълбокия си музикален поглед, поднесен професионално, с ярко и забележимо присъствие. Както казват негови колеги “Крайсбърг неслучайно се е превърнал в един от най-влиятелните китаристи на 21 век, а кариерата му бележи заслужени резултати”.

На сцената китаристът излиза с музикантите Martin Bejerano – пиано, Matt Clohesy – бас и Colin Stranahan – ударни.

 

БИЛЕТИТЕ са в продажба в мрежата на eventim.bg и Дюкян Меломан на цена 20 лева, а на място в деня на концерта ще са 25 лева. Билетът не гарантира седящо място.

 

РЕЗЕРВАЦИИ: https://www.sofialiveclub.com/events/2139/stage

 

SOUNDCLOUD: https://soundcloud.com/new-for-now-music/wave-upon-wave-9-min-teaser

 

Резултат с изображение за Джаз китаристът Jonathan Kreisberg с концерт на 13 ноември в София

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

One Comment on “Джаз китаристът Jonathan Kreisberg с концерт на 13 ноември в София”

Comments are closed.