Ема Уотсън скри копия от книгата “Малки жени” в Лондон

Ема Уотсън скри копия от класическия американски роман “Малки жени” на Луиза Мей Олкът на различни места в Лондон за всички, които искат да я прочетат, написа актрисата в “Инстаграм”.Уотсън, която нарича себе си “книжен плъх”, призовава всички да прочетат книгата, преди да отидат да гледат премиерата на филма в Лондон, която ще бъде на 26 декември в кината.Актрисата, която играе Мег Марч в осмата екранизация на романа, зад която стои режисьорът Грета Гъруиг, се присъедини към световната кампания “Книжните феи”, започнала през 2017 г. Оттогава са разпространени 250 хил. книги на различни публични места и кампанията е била отбелязвана с хаштаг в социалните мрежи над 90 хил. пъти. Уотсън, “Книжните феи” и над 150 доброволци са скрили 2000 копия от класическия роман в опит да накарат зрителите да прелистят страниците на книгата, пише сайтът “Мари Клеър”.

 

Актрисата разпространява копия от книгата

© Инстаграм

Актрисата разпространява копия от книгата

 

Това е най-голямото събитие по инициатива на Уотсън. Тя лично е помогнала за скриването на над 100 различни издания на “Малки жени”. 29-годишната актриса публикува поредица от снимки в “Инстаграм”. На всички 100 копия тя е оставила лично послание за “крадците”. В разпространението на романите са се включили 38 държави, обяснява Уотсън в социалната мрежа.

Избраните от актрисата скривалища включват места, посветени на жените, като паметника на жените от Втората световна война.

Според сайта The Book Seller във Великобритания книгата може да бъде намерена в Лондон, Оксфорд, Глазгоу, Единбург, както и в Уелс, Корнуол и др. Оставени са копия и в САЩ (в Ню Йорк и в Калифорния), Германия, Австралия, Хонконг и Южна Африка.

122 различни издания на “Малки жени” са дарени за каузата от много издатели по целия свят, включително “Литъл Браун”, “Винтидж” и др.

Всяка от скритите книги има надпис, който гласи: “Вземете тази книга, прочетете я и я оставете на следващия човек да се наслаждава.”

 

 

 

 

 

 

https://www.dnevnik.bg/