Започва фестивалът за съвременни изкуства “Вода” в Бургас

Третото издание на фестивала за съвременни изкуства “Вода” започва в Бургас. 30 български и чуждестранни артисти ще се представят със свои танцови спектакли и пърформанси от 30.08 до неделя. Радио Бургас е медиен партньор на фестивала.

Мястото отново е празният плувен басейн в Младежкия културен център в Бургас и пространството около него, каза организаторът на фестивала Петя Стойкова:

„Публиката може да избере сама откъде да мине и какво да види в пространството, както и да открие сама инсталациите, които са поставени там. В по-късните часове имаме основна програма в басейна всяка вечер – по две представления“.

„Ще имаме като придружаващо събитие представянето на едно съвсем ново списание за танц. Всяка година каним и артистите, които представят свое представление в програмата на “Вода” да направят уъркшоп за млади танцьори“, добави Стойкова, както и уточни, че целта на фестивала е да провокира „зрителите по интересен начин и така да успеем да създадем аудитории за този тип изкуства“.

Артисти от Унгария, Франция, Корея, Германия и България ще участват във фестивала със съвременен танц и театър, видео арт инсталация и музика, изобразителни изкуства и други артистични предизвикателства.

 

http://bnr.bg/