За 32 секунди откраднаха картина на Салвадор Дали за $20 000

За по-малко от минута безсрамен крадец отмъкна картина на Салвадор Дали от музей в Сан Франциско. Мъжът бил забелязан да се разхожда по улицата спокойно с творбата под мишница.

“Горящият жираф“ на испанския майстор е нарисувана между 1966 и 1667 година. Струва около 20 хил. долара и е вдъхновена от Пикасо. Тя бе окачена в галерията Dennis Rae Fine Art.

Според ABC7 на мъжа му отнело само 32 секунди да се сдобие с творбата.

Расая Хопкинс, директор на галерията обяснява пред Time, че бил сам в помещението. Според него, бързата кражба се случила, когато той се отдалечил от предната част на галерията, където картината била изложена с лице към витрината.

Охранителните камери не са били включени по време на инцидента. Към картината имало и прикрепена аларма, но и тя не е работила по време на кражбата. Според Хопкинс “Горящият жираф“ е бил местен преди дни, а кабелът на алармата не е бил прикрепен обратно, когато платното е върнато.

Според директора, крадецът едва ли ще продаде картината онлайн, тъй като е една от най-известните творби на Салвадор Дали и веднага ще бъде хванат.

По публикацията работи: Нели Христова

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

One Comment on “За 32 секунди откраднаха картина на Салвадор Дали за $20 000”

Comments are closed.