Из депото на Галерия Аспект с картините на Здравка Василева.

Фасадите, старите лампи и интериори, макар и безмълвни, ни пренасят в едно спокойно и уютно време, което, за съжаление, днес не достига на всеки от нас.

Родена на 30. септември 1977 г. в гр. Пловдив. Завършила е Художествената гимназия „Цанко Лавренов” в гр. Пловдив и Националната художествена академия „Николай Павлович” в София, специалност „Живопис”. Живее и работи в София. От 2003 г. е член на Съюза на българските художници и старши асистент по живопис в Националната художествена академия – София, в ателието на проф. Валентин Колев.Творби на художничката са притежание на частни колекции в България, Русия, Турция, Австрия, Франция.

Здравка Василева работи в областта на фигуралната, пейзажната и интериорната живопис, картините ѝ са обединени не само стилово, композиционно и като сериозно изведен и защитен пластически възглед, но и като тематика и атмосфера, винаги около родния Пловдив. Фасадите, старите лампи и интериори, макар и безмълвни, ни пренасят в едно спокойно и уютно време, което, за съжаление, днес не достига на всеки от нас.

Снимка на Art Gallery Aspect.

Снимка на Art Gallery Aspect.

Снимка на Art Gallery Aspect.

Снимка на Art Gallery Aspect.

Снимка на Art Gallery Aspect.Снимка на Art Gallery Aspect.