Ирини Жамбонас: Най-големият ми учител е Филип Трифонов

„Не знам откъде е дошла у мен любовта към сцената. Може би нещо отнякъде е дошло, тръгнало е по вените ми. Човекът, който е най-големият ми учител, и заради когото станах актьор, е Филип Трифонов. Имало е моменти, в които съм искала да се откажа. Винаги има такива мигове, в които смяташ, че не ставаш за тази работа, съмненията“. Това сподели в предаването „Хоризонт за вас“ актрисата Ирини Жамбонас.

Завършва НАТФИЗ в класа на проф. Здравко Митков. Първата ѝ роля в театъра е на кралица Макбет в пиеса на МГТ „Зад канала“, а в киното – в „Маргарит и Маргарита“ на Николай Волев. Носител е на наградите „Аскеер“ и „Икар“.

„Да, започнаха да се снимат много сериали, но те не са добри. Има един-два като бели лястовички, които са минали и заминали. Нивото не е това, което може да бъде… Не всичко опира до пари, но е важно да имаш добър бюджет, за да нямаш ограниченията, които се отразяват и на самата идея“, допълни още Жамбонас.

Тя признава, че наградите са миг щастие, „прекрасно е, чувстваш се щастлив за една вечер, но на другия ден всичко си продължава, както си е било“.

Според нея единственият начин да избягаме от реалността наоколо е като пренаредим пъзела вътре в себе си.

 

 

КРОСС