Кобрата вече е лейтенант

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов и спортният министър Красен Кралев наградиха най-изявените спортисти на Министерството на отбраната за 2019 г. Кралев връчи наградите на трите най-добри военни клуба. Победителят беше определен на база комплексното класиране от трите Държавни военни първенства на Националната военна спортна федерация.

Наградата за най-добър спортен клуб взе Военен университетски спортен клуб “Васил Левски” – гр. Велико Търново. Втори се наредиха представителите на Военноморски спортен клуб “Варна”, а призовата тройка допълни Военен спортен клуб “Стрямци-61” – гр. Карлово.

Каракачанов награди победителя в категория “Най-добър спортист на Министерството на отбраната”. На първо място беше класиран лекоатлетът майор Илия Куцаров от военно формирование 22800-София.

“За мен е чест за поредна година да бъда част от тази церемония. Спортът винаги е бил основна част от подготовката на българската армия. Благодаря за прекрасното сътрудничество, което имаме с Министерството на отбраната. Работим отлично както с Центъра за елитен спорт, така и с Националната военна спортна федерация и им благодаря за прекрасните резултати, които постигнахте през тази година. Какво е нивото на българския военен спорт ясно може да се види от резултата на майор Илия Куцаров, който е най-добрият български маратонец и то не за първа година. Той е по-добър от всички останали атлети, които се занимават професионално само с атлетика. Пожелавам Ви да бъдете здрави, да нямате травми, да реализирате потенциала си”, заяви министър Красен Кралев при обръщението си към военните спортисти. От името на Националната военна спортна федерация вицеадмирал Емил Ефтимов благодари на спортния министър за доброто партньорство и помощта, която оказва ММС на федерацията.

По време на церемонията в зала “Тържествена” на Министерство на отбраната професионалният боксьор Кубрат Пулев беше повишен в ранг лейтенант от резерва на Въоръжените сили на Република България. Пагоните му връчи Красимир Каракачанов. “За мен е чест”, написа по-късно в личната си фейсбук страница Кобрата.

Награда за златния си медал в кат. до 81 кг в турнира по джудо на VII Световни военни игри, които се проведоха в китайския град Ухан, получи Ивайло Иванов.

 

 

 

 

 

kmeta.bg